Iata cum te ajuta pictura pe numere: 1. relaxare, 2. distractie, 3. satisfactie!

Sistemul prin care o imagine este impartita in mai multe zone, diferentiate prin numere ce corespund anumitor culori, este cunoscut sub numele de pictura pe numere. Fiecare zona este pictata, rand pe rand, respectand numerotarea inscrisa, rezultand la final imaginea intreaga sub forma unei picturi senzationale.

Se spune ca prima pictura din lume realizata pe numere a fost introdusa in secolul al XVI-lea de marele artist renascentist Michelangelo. El a apelat la aceasta abordare, impartind cupolele sale celebre in sectiuni, pentru a le putea picta mai usor si a elimina posibilitatea de a gresi. Marcarea fiecarei portiuni l-a ajutat sa reduca erorile de imbinare sau dimensionare.

Pictura, o terapie excelenta

Pictura pe numere de la criando.ro poate parea pentru amatori o activitate banala, chiar puerila, fiind caracterizata ca simplista si formala. Aceasta abordare, insa, s-a dovedit a fi total incorecta, efectele terapeutice de reducere a stresului in cazul celor pasionati de pictura, indiferent de nivelul de pregatire sau varsta, fiind dovada utilitatii acestui procedeu artistic.

Arta ofera un mod inedit de imbunatatire a sanatatii fizice, mentale si emotionale a unei persoane, prin activarea potentialului de vindecare. Este considerata o terapie care incurajeaza gandirea creativa si constructiva. Pictura stimuleaza activitatea cerebrala, creste nivelurile de serotonina si dopamina si instaleaza o stare de bine. Atentia la detalii si concentrarea pe momentul prezent sunt beneficii importante aduse de pictura pe numere.

Cercetarile din ultimele decenii au dovedit o scadere a nivelului de anxietate in randul celor care au colorat mandale. Pornind de la studiile publicate, acest tip de pictura a fost integrat frecvent in sedintele terapeutice, cercurile de vindecare si constientizare, avand rezultate uluitoare.

Pictura reduce anxietatea si nivelul de stres

Esti o persoana agitata si expusa frecvent stresului? Ai uitat ce inseamna o zi linistita, iar calmul da semne ca te paraseste treptat? Incearca un exercitiu simplu si picteaza o imagine numerotata, ghidandu-te dupa marcajele de pe panza de lucru! Vei constata in foarte scurt timp ca starea ta interioara se reechilibreaza, iar relaxarea si sentimentul de fericire se instaleaza din nou. Pictura pe numere te va scapa de stresul si tensiunile acumulate si iti va da posibilitatea sa te eliberezi de emotiile care te blocheaza in evolutia ta.

Experimenteaza satisfactia de a realiza propria pictura

Colorarea unei imagini, reprezentate doar prin intermediul contururilor, folosind vopselele corespunzatoare, va duce la realizarea unei picturi pe care o vei putea expune cu mandrie oriunde doresti. Satisfactia de a fi pictat ca un artist, folosind un kit profesional de pictura, iti va creste si increderea in fortele proprii, alimentand dorinta de a repeta aceasta experienta.

Daca esti in cautarea unei noi forme de meditatie prin care sa te relaxezi si sa aduci un vibe pozitiv, incearca picturile cu diverse teme. In functie de pasiunile tale poti aborda numeroase stiluri fascinante, precum picturile cu flori, peisaje, anotimpuri, orase, spiritualitate, Fantasy, iubire, dans, muzica, animale, pasari, sport, balerine sau cele inspirate de opere celebre. Iubesti pisicile? Alege-ti o panza cu felina preferata si da startul calatoriei pe portativul culorilor!

Achizitioneaza kitul de pictura pe numere si bucura-te de propriile tablouri realizate chiar de tine! Relaxeaza-te, distreaza-te si admira-ti cu mandrie creatiile! Picteaza impreuna cu cineva drag si lasa o amintire de neuitat peste ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *