Idei pentru o casa mai spatioasa

Casa de mici dimensiuni are avantajele sale, in curatenie, la costurile care sunt mai mici, dar uneori acest lucru poate fi chiar deranjant, iar nevoia de spatiu sa creeze neplaceri si disconfort. Sunt cateva idei care te ajuta sa economisesti din spatiu si sa eliberezi vizual camera. Daca vrei sa te bucuri mai mult de casa ta si sa te simti confortabil cand primesti pe cineva in vizita, cu cateva modificari inteligente si simple in decor vei scapa de aceasta problema. 

Living mai spatios

   Primul lucru pe care ar trebui sa il eviti la un living de dimensiuni mici sunt culorile inchise, in schimb poti alege culori precum: crem, alb, nuante de ocru sau galben. Pentru a avea combinatia perfecta va fi nevoie sa alegi culori deschise si pentru mobilier si pardoseala, alege lemn din stejar, mesteacan si artar,  care au nuante mai deschise. 

   Pe langa iluzia unui spatiu mai mare, e nevoie sa treci si la schimbarea mobilierului din cel masiv în cel cu compartimente utile, cu etajere si polite si la coltare extensibile.

   Cu coltare extensibile o sa ai avantajul unui spatiu mai mare si comod la vizionarea unui film, la un joc de carti sau o intalnire cu cei apropiati, pe langa toate astea, daca vei avea un oaspete care vrea sa ramana peste noapte, se va putea odihni linistit in  living. Aceste coltare extensibile in asocierea cu un dulap multifunctional, de preferat cu picioare, mentin aspectul util si aerisit al camerei.

Dormitoare cu un aspect mai mare

   In toate cazurile o sa gasesti dormitoare de dimensiuni mai putin generoase decât ale unui living, lucru care pune putin in dificultate crearea unui spatiu mai mare. In dormitoare, mobilierul central este patul, pe care il vei aranja in apropierea ferestrei, din lipsa de spatiu, dar fara sa il lipsesti de perete. Daca unele dormitoare nu beneficiaza de o lumina naturala multumitoare,  se poate opta pentru oglinda pe peretele opus ferestrei, pe peretele din spatele comodei sau pe usile dulapului. Culorile trebuie sa fie in tonuri calde, atat  peretii, mobilierul  si lenjeria de pat, motiv pentru care poti alege o combinatie clasica de alb si lemn natur.

Bucatarie aerisita

   Ea are un rol important in viata unei familii, se spune că ea reuneste familia în jurul mesei si ca dimineata trezeste somnorosii cu o cafea proaspata, de aceea o bucatarie aglomerata este o problema pentru starea de spirit.

   Mobila de bucatarie trebuie sa fie simpla si cu compartimente utile si accesibile.  Intr-un decor de alb general al pardoselii si peretilor,  poti alege mobila de bucatarie neagra, adaugand corpuri suspendate in culori pastelate. Daca camera este foarte mica poti alege din mobila de bucatarie o masa rabatabila pe care o fixezi pe un perete liber.

   Indiferent ca e vorba de o casa sau de un apartament, cu termopane mari o sa poti crea senzatia de spatiu si aerisire.  Lumina naturala are rolul ei pentru sanatate, iar pe langa asta cu termopane mari vei avea o imagine de tablou. Cu cat alegi termopane de mai buna calitate, cu atat nu o sa te mai confrunti cu problema curentului de pe langa geam, a umezelii si condensului si a uzarii acestora. 

   Ideile de mai sus sunt un punct de plecare spre o casa mai spatioasa,  organizata si  spre o stare generala de bine in propria casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *