Iluminatul exterior in gradina. Corpuri de iluminat recomandate

Vara este anotimpul perfect pentru relaxare in gradina casei, alaturi de prieteni sau de familie. Cum serile de vara sunt foarte placute si pot fi petrecute in aer liber pana la ore tarzii avem nevoie si de lumina de calitate in ambientul din exteriorul casei.

Un simplu bec poate fi insuficient, lumina trebuie sa fie uniform distribuita in toata gradina, la fel cum trebuie sa avem si un design cat mai interesant al iluminatului exterior.

Ca sa ne putem bucura de clipele petrecute impreuna cu familia, cu prietenii, la aer curat si un pahar de limonada e necesar sa gasim corpurile pentru iluminat exterior adaptate nevoilor noastre.

Iluminatul exterior este ceva mai complicat decat cel interior, ai un spatiu mai mare de acoperit, lumina ar trebui sa fie suficient de puternica pentru a acoperi zonele vizate din gradina.

E suficient sa iti creionezi un plan de actiune si sa ai o viziune de ansamblu asupra iluminatului pentru a pune in practica un proiect interesant si util. Ce ai putea folosi pentru un iluminat exterior ca in reviste?

Lampile solare sunt o optiune excelenta, nu au nevoie de alimentare continua la curent, soarele este sursa de energie regenerabila, deci ai mereu lumina necesara in exterior, fara costuri.

Daca vrei ceva mai retro poti alege lampadarele de gradina sau proiectoarele de exterior. Cu lumina puternica, calda, rece, calda-rece, neutra si corpuri rezistente, din materiale precum otelul, aluminiul sau inoxul, aceste corpuri de iluminat sunt ideale pentru gradinile de orice dimensiune.

Veiozele de exterior si stalpii de exterior pot transforma gradina banala intr-una de poveste, se pot pozitiona in spatiu foarte simplu, au stabilitate mare si sunt foarte simplu de intretinut.

Ele sunt completate de minune de spoturile de exterior, de pendule si de aplice sau plafoniere de exterior cu o cromatica deosebita, care poate da un plus de eleganta decorului exterior.

Amplasarea corpurilor de iluminat va fi cat mai atent gandita, se vor accentua zonele de interes si se va asigura iluminarea unui perimetru cat mai larg cu ajutorul unor corpuri cu becuri cat mai puternice si cu un consum redus de energie electrica.

Se va tine cont mereu de designul exterior, de caracteristicile locului unde se pun corpurile de iluminat pentru exterior, dar si de dorintele si gusturile celor care vor folosi spatiile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *