Importanta culorilor prezente in carti pentru copii

Culorile sunt o parte deosebit de importanta a procesului de invatare a celor mici. Cand culoarea este armonios utilizata in ilustrarea de carti pentru copii, aceasta are rolul de stimularea creierului, creativitatii si imaginatiei. Cu siguranta niciun copil nu va dori sa rasfoiasca ilustratii fade sau si mai rau – cu unele necalitative. Pentru un copil, prezenta culorii vii in carti copii il invita sa exploreze spectrul vizual al lumii din jurul lui si sa invete despre aceasta intr-un mod captivant si usor de memorat.

Sa stimulam mintea unui copil!

Invatarea timpurie depinde de stimularea mintii unui copil. Copiii trebuie sa experimenteze lumea din jurul lor si sa reactioneze la acele experiente intr-un mod care incurajeaza emotii si reactii suplimentare, inclusiv repetarea stimulului, cum ar fi expunerea la diferite culori. Cand sunt folosite culori vii, este mai probabil ca cei mici sa inceapa conectarea a ceea ce vad in carti cu ceea ce vad in viata reala. Culorile realiste si ilustatiile de calitate sustin interesul si stimuleaza mintile tinere sa creeze asociatii care vor deveni elementele de baza pentru invatarea ulterioara.

Copilul reactioneaza in primul rand la ilustratii si culoarea lor

Unul dintre primele lucruri la care bebelusii si copii mici reactioneaza este culoarea. Nou-nascutii, chiar si cu sensul lor de vedere subdezvoltat, percep foarte bine culorile indraznete; culorile negru si rosu sunt recunoscute in special. Chiar daca nu citesti carti nou-nascutului (insa ar fi cazul sa o faci neaparat), ar trebui cel putin sa rasfoiesti o carte frumos ilustrata si sa-i povestesti despre personajele prezente in poveste.

Sa exploram culorile alternative

Multe edituri pentru copii folosesc o serie de culori alternative pentru a face imaginile mai luminoase si mai interesante. S-ar putea sa vedem o rata rosie, un pinguin purpuriu sau un cer roz; acest lucru este foarte distractiv si inventiv din moment ce ajuta, de asemenea, la stimularea creierului si incurajeaza comparatiile intre ceea ce este real si ceea ce nu este. Pana la varsta de sase ani si chiar dupa, copiii pot avea dificultati in separarea vietii reale de cea imaginara. Cartile colorate ii pot ajuta sa inceapa sa faca distinctii intre viata reala si cea de poveste.

Sa aducem mai multa culoare in viata copiilor nostri!

O introducere in lumea miraculoasa a culorilor este vitala pentru dezvoltarea sanatoasa a unui copil. Stimularea oferita chiar din primele etape ale vietii poate avea un impact urias asupra invatarii ulterioare. Oferind o serie de stimuli care includ carti ilustrate si frumos colorate pentru copii, iti poti ajuta copilul sa devina mai constient de lumea din jur si sa o exploreze cu incredere.

Culorile prezente in carti pentru copii influenteaza in mod puternic placerea de a invata a celor mici, le stimuleaza creativitatea, imaginatia si curiozitatea de a descoperi mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.