Importanta implantului dentar

implant-dentar

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan, dar si din alte aliaje, care introduce in os si are rolul de a inlocui absenta unui dinte sau a mai multor dinti. El tine loc de radacina, iar pe acest suport se realizeaza coroana dentara definitiva. Orice persoana care a pierdut unul sau mai multi dinti poate apela la un implant, tratamentul fiind unul chiar indicat. In ceea ce priveste varsta, implanturile dentare pot fi puse la persoane de orice varsta, dupa momentul in care s-a incheiat cresterea. Limitele apar doar la copiii sau la adolescentii la care nu s-a terminat inca procesul de crestere sau in cazul persoanelor foarte varstnice.

Interventia aceasta de implantologie nu este dureroasa, ea se realizeaza sub anestezie locala. Acest tip de anestezie este una cat se poate de eficienta, care ofera medicului posibilitatea de a comunica in permanenta cu pacientul. Exista si unele situatii in care anestezia se realizeaza prin sedare intravenoasa, aceasta tehnica se foloseste in cazul pacientilor anxiosi sau care sunt supusi la interventii mai invazive, dar si mai complexe, de lunga durata. In ceea ce priveste timpul pe care il necesita finalizarea operatiei, depinde de numarul de implanturi dentare ce trebuie inserate, dar si in functie de complexitatea cazurilor. Poate porni de la un minim de 45 de minute, pana la cateva ore.

Un implant dentar va ofera asadar o sanatate pe termen lung pentru ca aceasta interventie nu este un rezultat temporar, ea va ofera siguranta unei danturi rezistente, precum si imbunatatirea imediata a masticatiei, dar si a vorbirii. Structura din titan, coroana si bontul proteic sunt bio-compatibile cu organismul, lucru ce va exclude posibilitatea unei reactii adverse din partea organismului vostru. Imediat dupa aceasta interventie, va puteti relua obiceiurile zilnice, iar stima de sine va fi recastigata datorita zambetului vostru.

Un alt avantaj al implantului este ca acesta reuseste sa stopeze atrofia osoasa, imediat ce a fost facut. Lipsa unui dinte determina in timp o deteriorare graduala a osului, proces care va incepe chiar din primul an in care locul nu mai este stimulat de un dinte. Problema se va agrava odata cu trecerea timpului, de aceea este important sa apelati la un implant dentar. Mai mult decat atat, implantul dentar este benefic si datorita faptului ca protejeaza intreaga dantura si pentru ca asigura sustinerea necesara pentru dintii limitrofi. Pe termen lung, implantul dentar va reusi sa previna orice fel de sursa de disconfort, printr-o interventie simpla, dar si nedureroasa in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.