Importanta protectiei pasiva la foc

Numai o firma cu licenta, asa cum este tehnica-antifoc.ro si desigur, care are experienta si cunostinte in domeniul PP, poate sa actioneze ca un antreprenor intr-un astfel de proiect.

In timpul proiectarii se au in vedere toate componentele care alcatuiesc un sistem eficient de protectie impotriva incendiilor: detectie, avertisment, crearea de bariere, stingere a incendiului.

Protectia pasiva impotriva incendiilor, careia de multe ori nu i se acordata atentia cuvenita, este de fapt capabila sa rezolve una dintre problemele principale ale incendiului, si anume, raspandirea rapida a focului.

In acelasi timp, acest sistem este capabil sa salveze vieti si sa reduca la minimum daunele. Tehnica-antifoc.ro poate oferi protectie integrata cladirilor, deoarece dispune de un sistem de protectie bine gandit, cel mai promitator si mai eficient.

Sistemul de protectie pasiva la foc in stadiul de proiectare

Pentru a crea un sistem competent de protectie pasiva la foc, tehnica-antifoc.ro ofera un set de mijloace si factori, cum ar fi:

  • Caracteristici arhitecturale ale cladirii
  • Echipamente automate de alarma la incendiu
  • Sisteme de stingere a incendiilor, de eliminare a fumului si de rezerva a aerului
  • Materiale de constructie ignifuge.

Incendiu interior – Un factor de risc major

In ciuda credintei populare, focul nu este o amenintare majora pentru oameni. Conform studiilor, majoritatea cazurilor de deces in incendii sunt cauzate de otravirea cu produsele de ardere si gaze toxice.

Cert este ca sub influenta polimerilor la temperaturi ridicate, adesea folositi atat in constructii, cat si in viata de zi cu zi, se topesc usor si ard. Fumul care se formeaza in timpul arderii, este cea mai mare amenintare pentru sanatatea umana in timpul unui incendiu.

Ideea principala a protectiei pasive impotriva incendiilor in incaperile si instalatiile vecine, este de a minimiza efectele produselor de ardere inainte de sosirea pompierilor.

Timpul castigat cu sistemul de protectie pasiva la foc, oferit de tehnica-antifoc.ro este suficient pentru evacuarea oamenilor si utilizarea masurilor de stingere primare.  Principalele modalitati prin care fumul intra in incapere, sunt: usi, ferestre, deschideri, imbinari ale peretilor, podelelor, acoperis, conducte, penetrari ale cablurilor, ventilatie, sistem de conducte. 

Protectie pasiva la foc – Avantaje

Principalele avantaje ale sistemului de protectie pasiva la foc, sunt: localizarea focului la locul producerii, minimizarea riscului pentru sanatatea si viata umana. In ciuda avantajelor evidente ale sistemului de protectie pasiva la foc, acesta trebuie utilizat doar in combinatie cu alte tipuri de echipamente de siguranta la incendiu. 

Protectie pasiva impotriva incendiilor in practica

Orice cladire moderna este echipata cu structuri portante si infrastructura inginereasca, ale caror elemente au nevoie de o zona de securitate. Exista patru dintre cele mai frecvente solutii de protectie pasiva la foc, si anume: rute prin cablu, toate sistemele de alimentare cu apa, caldura, canalizare etc., sistemul de ventilatie, sistemul de alimentare de rezerva de urgenta.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.