În ce momente se folosesc anvelopele de vară, cele de iarnă, All Season și off road

Cunoașterea mașinii pe care o conduci reprezintă o etapă pe care, din nefericire, nu toți șoferii o urmează. Chiar dacă ai obținut carnetul de conducere și ești gata să cutreieri țara în lung și în lat, există o serie de elemente de care trebuie să ții cont în cazul în care vrei să fii în siguranță.

Aderența mașinii pe carosabil determină nivelul de siguranță pe care îl vei avea pe străzi. Așa se face că fiecare perioadă a anului are specificațiile sale, printre care se numără și prezența (sau absența) precipitațiilor abundente.

La orice service auto, vei descoperi că există mai multe tipuri de anvelope de care mașina ta se poate bucura în diferite momente ale anului. Rămâi alături de noi și află care sunt aceste intervale, pentru ca și autoturismul tău să fie mereu echipat de drum!

Anvelope de vară

Fiind cele mai comune de pe piață, anvelopele de vară sunt ușor de identificat pe străzi pe tot timpul anului. Acest lucru este determinat de faptul că nu toți șoferii doresc să le schimbe atunci când anotimpul rece își face apariția, întrucât preferă să se deplaseze cu alte mijloace de transport.

De aceea, anvelopele de vară vor putea fi identificate în diferite locuri în orice lună din an. Acestea au o aderență crescută pe carosabilul uscat, însă nu se recomandă pe timpul iernii. Materialul din care sunt realizate este mult mai subțire decât cel folosit în confecționarea altor tipuri, ceea ce poate duce la îngheț sau la distrugerea completă a acestora.

Anvelope de iarnă

După cum le spune numele, anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru sezonul rece. Acest tip de cauciucuri au o configurație aparte, ce le conferă o aderență crescută chiar și pe un carosabil umed sau înghețat. Mai mult, materialul este mai gros, ceea ce va împiedica posibilitatea de îngheț și va proteja mașina indiferent de temperaturile de afară.

Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă este o condiție reglementată prin lege, iar nerespectarea ei atrage după sine amenzi care se încadrează între 603 și 1430 lei.

Anvelope All Season

Acestea reprezintă o combinație între cele de iarnă și cele de vară, putând fi folosite pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este recomandat să fie schimbate cu cele de iarnă în cazul în care trebuie să te deplasezi în zone cu precipitații sau în condiții meteorologice extreme.

Anvelope off road

Spre deosebire de celelalte tipuri de cauciucuri, posibilitatea de a te deplasa pe terenuri accidentate este asigurată de o mașină cu cauciucuri off road. Mulțumită lor, vei putea face față cu brio zonelor mlăștinoase, precum și condițiilor meteorologice deloc favorabile sau zonele forestiere și muntoase.

Folosirea tipului de anvelope potrivite îți asigură deplasarea indiferent de locația dorită. Noi îți recomandăm anvelopele de la AnveloStar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *