În drumul tău către succes

Ritmul trepidant al vieții moderne a schimbat radical obiceiurile de consum, așa încât trebuie, vrând- nevrând, să te aliniezi acestor ritmuri.
Tabieturile zilnice care incepeau cu un mic-dejun luat în tihnă sunt înlocuite de graba de a ajunge la serviciu, iar în drum spre locul de muncă te oprești la un fast- food ca să cumperi un produs pe care îl consumi în metrou, în autobuz sau, pu și simplu în mașină, așteptând verdele la semafor. Ce te-a atras să cumperi produsul respectiv? În bună măsură, reclama, fotografie de produs. Ai citit și mesajul din reclamă, produsul este cald, pufos, foietajul este crocant, adică alăturarea acestor atribute îți creează senzația și dorința de a consuma produsul respectiv. Obișnuința de consum crează o oarecare dependență, spre bucuria celui care procesează produsul respectiv și care, iată, s-a ales cu un consumator fidel, dedicat. Iar un nucleu de consumatori fideli aduce, fără nici o îndoială, continuitate oricărei afaceri.
Mâncarea la pachet, cafeaua la pahar cu capac, desertul învelit în staniol sunt realități pe care trebuie să le înglobăm în ritmul nostru, pentru că, parafrazând un clasic în viață, planeta se grăbește iar noi trebuie să ținem ritmul.
Desigur, companiile care se respectă oferă posibilitatea de a mânca la cantină sau în sistem de catering, însă, de multe ori termenele limită impun o activitate frenetică în care timpul nu mai este aliat ci dușman, deci între două raportări de situații îți aduci aminte de pachetul cu mâncare și de cafeaua pe jumătate băută, dar îți aduci aminte și de magazinul din care le-ai cumpărat și mulțumești în gând vânzătorului. Iar mâine o vei lua de la capăt.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *