Întâmplări supranaturale și brutale, în filmele lunii aprilie, la Filmcafe

Johnny Depp, Luke Hemsworth și Frank Langella sunt doar câțiva dintre actorii îndrăgiți cu care vă puteți reuni în luna aprilie, la Filmcafe.

O carte rară, mistică, o obsesie periculoasă și poate chiar Satana sunt lucrurile care îl împing pe Dean Corso (Johnny Depp) într-o căutare care-l va duce prin Europa, în filmul „A noua poartă”, difuzat de Filmcafe marți, 19 aprilie, de la ora 20:00. În producția regizată de Roman Polanski, Corso este un dealer de cărți vechi și manuscrise rare care este implicat fără să-și dea seama, într-un fel de pact cu diavolul.

Dean își cunoaște foarte bine meseria: are versatilitatea, cunoștințele, nervii de oțel și lipsa de scrupule necesare încheierii oricărui fel de tranzacție. De aceea Boris Balkan (Frank Langella), savant demonolog, îi oferă o sumă generoasă ca să găsească un manual de invocații satanice din secolul al 17-lea. Cum Corso crede în bani, nu în supranatural, iar Balkan se dovedește convingător din punct de vedere financiar, anticarul pleacă într-un periplu prin Europa și în cele din urmă găsește cartea. Însă, până să-și dea seama, Corso intră în horă cu dracul și îi va fi greu să nu se ardă în timpul jocului. Din distribuția filmului fac parte Lena Olin și Emmanuelle Seigner.

Vineri, 22 aprilie, de la ora 22:00, a venit timpul pentru „Apocalypto”, un film regizat, scris și produs de Mel Gibson. Producția a făcut valuri la vremea sa, pentru că dialogul din film este rostit în limba indigenă Yucatec Mayană, cu subtitrări în engleză. Producția, cu acțiunea plasată în jurul anului 1500, este centrată în jurul unui tânăr, Jaguar Paw, un vânător dintr-un care este prins de mayași alături de câțiva alți membri ai comunității sale, și duși într-un oraș în care trebuie să fie sacrificați.

Producția a avut trei nominalizări la Oscar, pentru machiaj, sunet și mixaj de sunet și a mai primit câteva premii de la diverse asociații ale criticilor americani. În mod interesant, producția a fost nominalizată și la Globurile de Aur pentru cel mai bun film de limbă străină.

Elemente supranaturale are și producția „Sărbătoarea morții mele”, difuzat de Filmcafe marți, 26 aprilie, de la ora 20:10, un thriller cu elemente horror care-i are în rolurile principale pe Luke Hemsworth și Maggie Q. Cei doi îi interpretează pe Neil și Christine, un tânăr cuplu aflat în vacanță în Thailanda. Într-o dimineață, cei doi se trezesc mahmuri și nu-și aduc aminte nimic despre ce au făcut în noaptea anterioară. Însă pe camera video a lui Neil ei văd un clip în care Neil pare s-o ucidă pe Christine. Având 24 de ore la dispoziție până la următorul feribot și cu un taifun care amenință insula, cei doi încearcă să descopere ce s-a întâmplat în noaptea anterioară și se trezesc prinși într-o plasă a misterului, magiei negre și violenței.

Producția este regizată de Darren Lynn Bousman, regizor horror responsabil pentru patru dintre lungmetrajele din seria „Saw”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *