Investește în parcuri fotovoltaice: află ce trebuie să știi înainte de a lua o decizie

Esti interesat de tot ce înseamnă resursele regenerabile inepuizabile pe care le ai la dispoziție și vrei să le folosești pentru a pune pe picioare un business?

Orientându-te către investitii parcuri fotovoltaice de aici faci un pas către viitor, având în vedere că energia verde reprezintă o portiță către îmbunătățirea și protejarea mediului înconjurător și, în același timp, o metodă prin care poți obține venituri pasive importante.

Investitii parcuri fotovoltaice – sustenabile și durabile

Panourile fotovoltaice au capacitatea de a capta energia solară și de a o transforma apoi în energie electrică. Astfel de panouri sunt aliniate perfect pe un spațiu întins, preferabil într-o zonă în care soarele bate fără a fi obstrucționat de nimic.

Un business bazat pe energie verde este sustenabil pe termen lung. De exemplu, panourile solare au o durată de viață de aproximativ 25 de ani, perioadă în care benefiecizi inclusiv de o garanție importantă din partea producătorului.

Eficiența parcului fotovoltaic nu se diminuează în timp, ci dimpotrivă: panourile funcționează la fel de bine și după câțiva ani de la instalare.

Pe ce suprafață ar trebui să se întindă un parc fotovoltaic?

Dimensiunea parcului fotovoltaic influențează întotdeauna cantitatea de energie de care dispui. De exemplu, dacă vrei să produci o cantitate mare de kW, indicat este să optezi pentru un parc ce să se întindă pe aproximativ 10.000 de metri pătrați. Pe această porțiune poți să amplasezi circa 800 de panouri, între fiecare 2 panouri existând o distanță de câte 2 metri. Astfel, accesul la sistemul fotovoltaic se face ușor în timp.

Regiunea potrivită

Parcurile fotovoltaice pot fi construite oriunde, însă cu mențiunea că obții cel mai bun randament dacă le amplasezi într-o zonă în care soarele bate cât mai mult și nu este obstrucționat de nimic. De exemplu, cel mai bine este să investești într-un parc la șez, împrejurul căruia nu există nici blocuri, nici alte structuri înalte.

Acces la rețeaua electrică

Nu este suficient să investești într-un parc fotovoltaic pentru a-l folosi la capacitate maximă. În acest sens, este bine să îl construiești în proximitatea unei rețele de furnizare a energiei electrice, pentru a te putea cupla la aceasta. Conectarea la rețea este necesară mai ales atunci când vrei să devii prosumator. Mai exact, ai posibilitatea de a trimite în rețea surplusul de energie obținut, pe care nu îl folosești imediat, urmând ca în lunile de iarnă, de exemplu, să primești energie în contul celei pe care ai produs-o anterior. Astfel, economisești și te bucuri în continuare de energie electrică.

Cum să obții ușor un parc fotovoltaic?

Atunci când nu dispui de suficiente resurse pentru a te ocupa singur de construirea unui parc fotovoltaic, nu trebuie să-ți faci griji. O firmă specializată în acest sens îți poate veni în ajutor cu tot ce presupune:

  • realizarea studiilor de fezabilitate care se impun;
  • obținerea avizelor;
  • obținerea aprobărilor de construire;
  • montarea panourilor;
  • consultanță pe partea financiară;
  • mentenanță.

Imediat ce ai semnat actele pentru parcul fotovoltaic, devii unic proprietar al acestuia și ai libertate de decizie în privința modului în care folosești energia obținută.

Daca analizezi ideea de parcuri solare W4energy îți pune la dispoziție consultanți foarte bine pregătiți în domeniul energiei verzi, care te ajută să ridici un parc fotovoltaic de la 0. Să mizezi pe resursele regenerabile reprezintă una din cele mai bune investitii parc fotovoltaic pe are le ai la dispoziție, astfel încât pe termen lung să obții venituri pasive semnificative.

Date de contact:

Email: [email protected] / [email protected] Telefon: +40 725 372 184

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *