Jasp piatra semiprețioasă: interpretări, caracteristici și tipuri | ilisio.ro

Pietrele de jasp sunt disponibile într-o gamă largă de nuanțe și modele fascinante, așa că ați fi putut chiar să vedeți una fără să vă dați seama. Nu este doar superb de privit, are, de asemenea, potențialul de a ameliora stresul foarte eficient. Una dintre pietrele semiprețioase de care toată lumea ar trebui să fie conștientă este piatra jasp. Pe multe modele de cercei lungi puteți găsi această piatră semiprețioasă care este foarte frumoasă și colorată.

Pentru a vă ajută să recunoașteți jaspul dată viitoare când îl veți întâlni, am evidențiat câteva dintre caracteristicile sale. O variantă de calcedonie, o formă criptocristalină de silice, este denumită piatră de jasp. Structura sa cristalină este hexagonală. Pietrele prețioase netede, opace și impure descriu jaspul. Vine într-un număr de culori, totuși roșul este cel cu care este cel mai des asociat. Căutați o piatră cu un exterior lustruit și un model cu pete pe partea inferioară pentru o modalitate mai fiabilă de a o recunoaște.

Jaspul are un obicei de model distinct și de durată și este aproape de obicei multicolor. Culorile comune includ roșu, maro, galben sau verde. Schema de culori este adesea în jurul gamei de culori pământești. Ocazional, vei întâlni o piatră albastră de jasp, ceea ce este o plăcere extraordinară. Termenii latini și franceza veche care înseamnă piatră pătată sau cu pete sunt sursa numelui său. Deși este din ce în ce mai răspândit în întreaga lume, jaspul se găsește cel mai frecvent în India, Rusia, Egipt, Madagascar, Australia și mai multe țări din America de Sud și de Nord.

Piatra semiprețioasă cunoscută sub numele de jasp se găsește cel mai frecvent în bijuterii. De asemenea, este sculptat în camee, pe lângă faptul că este făcut în mărgele și pandantive. Oamenii poartă frecvent soiuri distincte de jasp, în funcție de ceea ce întâmpină la o anumită perioadă din viața lor, deoarece jaspul are aplicații spirituale puternice.

Ce înseamnă Jasp din punct de vedere spiritual

Cea mai eficientă piatră prețioasă pentru reducerea stresului este jaspul. Se spune că este „îngrijitorul suprem” și se spune că ajută la calmarea și la eliberarea definitivă de suferință. Îți protejează energia absorbind toată toxicitatea, făcându-l un instrument util de avut la îndemână în perioadele de încercare. La fel sunt și acele bijuterii Copacul Vieții care dețin foarte multe caracteristici pozivite pentru purtător. Potrivit legendei, jaspul te ajută să vezi lucrurile clar și să fii sincer cu tine însuți, scotând adevărul din interior. De asemenea, ajută la curățarea zonelor pentru radiații și poluanți de mediu.

Culori și tipuri  – Jaspul roșu

Jaspul roșu intens colorat are legături puternice cu solul. Este o piatră puternic stabilizatoare care reprezintă atât puterea emoțională, fizică dar și rezistența.

Jasp în galben

Una dintre cele mai calmante variante este un jasp galben, care poate varia de la galben strălucitor la muștar închis. Centrul corpului, chakra plexului solar, este reprezentat de acesta. A fost de multă vreme favorit de poeți, autori și intelectuali importanți datorită reputației sale de promovare a clarității intelectuale.

Jasp albastru

Jaspul albastru este piatră pentru tine dacă vrei să profiți de o nouă șansă și s-ar putea să ai nevoie de o creștere a încrederii în tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *