La ce afectiuni orale este predispusa femeia insarcinata?

Pe durata sarcinii, creste riscul de aparitie a anumitor probleme de sanatate, in functie de istoricul medical al fiecarei viitoare mamici. Printre aceste probleme se afla si cele dentare, motiv pentru care este bine sa cautam cele mai apropiate cabinete stomatologice, pentru a ne face un consult. Nu stii care este cel mai apropiat stomatolog! Intra pe DentistOnline.ro si gaseste cel mai bun medic pentru tine!

Odata ce ai gasit stomatologul potrivit pentru tine, iti ramane de facut un singur lucru – sa iti faci un control inca de la inceputul sarcinii. Ingrijindu-te de propria dantura te asiguri ca problemele dentare nu te vor afecta nicidecum cat timp este insarcinata.

 

Caria dentara si gingivita pot creea probleme in sarcina

Inca de la inceputul sarcinii, din cauza varsaturilor, se poate eroda smaltul dintilor, care poate duce la aparitia cariilor. Prevenirea acestora este posibila prin reducerea consumului de carbohidrati, clatirea gurii cu solutii saline din bicarbonat de sodiu dupa episoade de voma si folosirea periutelor dentare moi, alaturi de paste de dinti care contin fier.

Ajuta, de asemenea, daca se folosesc gume de mestecat fara zahar dupa mesele in care spalarea dintilor nu este posibila.

O alta problema cu care se pot confrunta femeile insarcinate este gingivita, care este caracterizata de o inflamatie a marginii gingivale, ce poate sangera. Este o problema care poate aparea in luna a 8-a de sarcina, iar dupa nastere se poate ameliora.

Aparitia gingivitei de sarcina este legata de dezechilibrele hormonale din aceasta perioada. Daca este depistata la timp si se urmeaza o igiena orala corespunzatoare, evolutia afectiunii poate fi stopata considerabil, fiind astfel mentinuta sanatatea dintilor.

Important este sa nu neglijam sanatatea dintilor, nici macar atunci cand suntem insarcinate, fiind mult mai usor sa prevenim decat sa tratam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *