La ce foloseste un separator magnetic?

Separatoarele magnetice (filtre magnetice in industrie) sunt echipamente foarte des intalnite in industrie. Atat in industria alimentara, cat si in industrii precum cea de prelucrare a maselor plastice, cea de productie a ceramicii sau cea de productie a diverselor unelte si masini, particulele de fier pot deveni deseuri si pot fi extrem de daunatoare pentru produsul final.

Cu ajutorul unor separatoare magnetice (mai simple, precum barele magnetice de filtrare si grilele magnetice) sau mai complexe, toate deseurile magnetice pot fi indepartate cu usurinta.

Cum functioneaza separatoarele magnetice?

In functie de modul de constructie, acestea pot functiona diferit. Ceea ce au in comun insa, este ca sunt dotate cu magneti care agata metalele ce trebuie sa fie stranse. Exista mai multe tipuri de separatoare magnetice, construite pentru a fi cat mai eficiente in industria in care sunt folosite:

  1. Barele magnetice de filtrare. Sunt folosite in industria alimentara. Acestea sunt puse pa banda de productie, pentru a strange particulele metalice din alimente;
  2. Grilele magnetice de filtrare. sunt grile echipate cu magneti neodim, care sunt instalate la palnia de alimentare cu cereale, grau, faina, etc. Particulele si obiectele metalice din acestea vor fi stranse cu usurinta;
  3. Magneti pentru separarea placilor metalice dintr-o gramada. Atunci cand trebuie sa fie stranse placile metalice dintr-o gramada de materiale, timpul petrecut pentru aceasta activitate poate sa fie foarte mare. Cu un separator metalic, lucrurile sunt mult mai simple.
  4. Separatoare de magneti. Magnetii neodim de mici dimensiuni tind sa se lipeasca intre ei. Dezlipirea manuala este foarte dificila, insa folosirea unui separator ajuta la rezolvarea rapida a problemei.
  5. Separatoare magnetice pentru amestecuri lichide. Sunt ceva mai complexe, care aduna impuritatile magnetice din substantele lichide. De-a lungul timpului au fost dezvoltate atat separatoare cu curatare manuala, cat si separatoare cu curatare automata;
  6. Separatoare magnetice rotative. Sunt dispozitive complexe, construite pentru separarea impuritatilor metalice din amestecuri pulverulente, greu penetrabile.

De asemenea, exista separatoare magnetice tabulare, tamburi magnetice, separatoare folosite deasupra benzilor rulante, etc.

Merita investitia intr-un separator magnetic?

Costul unui separator magnetic nu este unul mic. Cu toate astea, pentru ateliere sau pentru afacerile care implica folosirea frecventa a metalelor, este o investitie extrem de buna, deoarece poate genera economie de timp si pot elimina o multime de pericole.

De unde pot fi achizitionate separatoarele magnetice?

Cand vine vorba despre magneti, una dintre cele mai bune surse este magazinul www.supermagneti.ro. Aici pot fi gasite atat separatoare magnetice industriale, cat si diverse gadgeturi magnetice sau magneti pentru utilizarea casnica.

Magnetii se dovedesc a fi atat utili, cat si sanatosi pentru oameni, atata vreme cat sunt folositi corect. Tocmai de aceea, merita sa fie luati in calcul pentru diverse activitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *