Lenjeria de pat – cum ne poate influența somnul?

Somnul este mai bun decât medicina. Este un proverb britanic, care în timp s-a dovedit a fi o realitate demonstrată științific. Somnul, la fel ca și mâncarea sau hidratarea, este extrem de important pentru organismul uman. Zilnic suntem implicați în diverse activități care ne consumă energia, fapt pentru care noaptea ne simțim obosiți și simțim o necesitate deosebită de odihnă. Uneori însă ne trezim tot frânți de oboseală. Acest fapt se datorează în mare parte stofei și modelului de lenjerii de pat pe care dormim. Aflați mai jos cum și care așternut de pat ne poate influența somnul în mod pozitiv.  

122 de zile din an le petrecem dormind

Zilnic un om ar trebui să doarmă cam 6-8 ore pline. Totuși, timpul vine cu propriile reguli, așa că ritmul iute, alarmant și extrem de ager a vieții, face ca orele de somn să fie din ce în ce mai puține. Acest lucru poate crea probleme de sănătate.

Dacă tot trăim în era mișcării, acele câteva ore de somn ar trebui obligatoriu să fie neîntrerupte și pline de calmitate. Acest lucru îl putem obține cu ajutorul albiturilor pe care le folosim pe pat.

Lenjerii de pat calitate superioară – spre acest tip ar trebui să ne focusăm atenția. Iar dacă, în mod normal, calitatatea presupune un cost peste medie, acesta este dat uitării chiar după prima noapte de somn relaxant.

Lenjerii deosebite pentru un somn profund și liniștit

În vânzare pot fi găsite diferite tipuri de așternuturi, din cele mai diverse. Stofe, culori, dimensiuni, lenjerie de pat pentru bebeluși, lenjerie 3D, pentru patul matrimonial, pentru o singură persoană, la un preț mic sau la unul ceva mai mare.

Deși diversitatea este mare, puține dintre acestea asigură un somn liniștit. De exemplu, clasicele lenjerii din bumbac 100% sunt destul de populare, dar cu timpul calitatea acestora se reduce considerabil. Multe din ele devin aspre și crează un disconfort în timpul somnului. Pentru unele dintre ele nici măcar balzamul de rufe sau călcatul nu mai fac minuni.

În prezent cele mai confortabile lenjerii de pat sunt următoarele:

  • lenjerii de pat din bumbac Satinat,
  • lenjerii din bumbac Ranforce,
  • lenjerii din bumbac Poplin,
  • lenjerie de pat din bambus.

Lenjerii de pat din bumbac Satinat

Toți cunosc că bumbacul este un produs 100% natural, dar mai puțini oameni înțeleg ce este satinul din bumbac. Satinul poate fi creat din multe materiale prime – mătase, bambus, modal, bumbac sau chiar fibre sintetice. Satinarea este o tehnologie de prelucrare, prin care se adaugă strălucire și moliciune țesăturii.

Lenjerii din bumbac Ranforce

Acest tip de așternut se deosebește prin faptul că are o durată de viață mai mare. Țesătura este mai rezistentă, iată de ce are funcția de a izola mai bine căldura. Astfel este tipul de lenjerie care va asigura comoditate și căldură în nopțile de iarnă.

Lenjerii din bumbac Poplin

Lenjeria din bumbac care are în compoziție poplin este foarte rezistentă. Țesătura de poplin este densă, dar în același timp extrem de catifelată. Face parte din categoria lenjeriilor de pat scumpe, dar acest lucru este argumentat prin stofa care nu-și pierde din calitate nici măcar după 5 ani de utilizare.

Poplinul este un material cu o țesătură foarte groasă și deasă, din fibre din bumbac 100% mercerizat, unde firele de urzeală sunt mai subțiri decât cele de beteală.  Acest lucru definește rezistența de invidiat de care dă dovadă, lucru ce l-a făcut atât de popular în rândul textilelor.

Poplinul este folosit în special la bluze, cămăși, paltoane subțiri, dar și lenjerii, datorită faptului că poate fi spălat de un număr mult mai mare de ori față de bumbacul obișnuit, fără ca țesătura să se deterioreze.

Lenjerii de pat din bambus

Fac parte din categoria de lux, asta pentru că sunt realizate din stofa Jaquard. Doza de confort și relaxare oferită de un somn pe o asemenea lenjerie este inegalabilă. Textura mătăsoasă se mulează ușor pe piele. Stofa se întreține ușor și este răcoroasă, perfectă pentru sezonul de vară. 

Dacă tot ați ales lenjeria de pat potrivită, nu trebuie să uitați că un somn odihnitor este asigurat și de atmosfera din cameră. E de dorit ca înainte de somn încăperea să fie aerisită, iar temperatura în cameră să fie medie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.