Lentile de contact detasabile: simple si eficiente

De-a lungul timpului au existat diferite modalitati de a corecta vederea. A fost monoclul, apoi sticla prinsa pe lant sau pe un bat si apoi au aparut ochelarii de vedere asa cum ii stim, insa nu erau atat de multe stiluri cum sunt astazi. Cu cat tehnologia a avansat, lentilele ochelarilor au ajuns sa fie din ce in ce mai mici. Din moment ce multi oameni pierdeau ochelarii sau ii spargeau, au aparut lentilele de contact.

Lentile de contact bune in trecut si in prezent

La inceput erau foarte bune, insa destul de scumpe. Daca erau scapate sau una din ele ratacita, trebuia cumparata o pereche noua. Acestea au evoluat si pentru ca erau foarte rigide, a fost nevoie sa apara unele mai moi. Oameniii au inceput sa caute lentile flexibile pe care sa le poata aplica usor pe ochi.

lentile de contact

Lentilele de contact moi erau scoase in fiecare noapte pentru a fi curatate si din acest motiv oamenii de stiinta impreuna cu medicii oftalmologi au inceput sa lucreze la o varianta de lentile de contact care sa poate fi purtata ai mult timp fara a fi curatata zilnic. Asa a aparut varianta detasabila. Acestea putea fi purtata pentru a o anume perioada de timp fara sa fie schimbate si sunt de urmatoarele feluri:

1.Lentile de contact detasabile, inlocuite dupa 2 saptamani.

2.Lentile de contact frecvente, inlocuite intre 1 si 3 luni.

3.Lentile de contact extinse, folosite si in timpul somnului pentru 2 saptamani.

4.Lentile de contact zilnice, sunt scoase in fiecare noapte si inlocuite la un termen stabilit de catre medicul oftalmolog.

5.Lentile de zi si de noapte, pot fi purtate ziua si noaptea pana la 30 de zile fara a fi curatate.

Cu cat inlocuim mai multe lentile, cu atat ochii sunt mai sanatosi. Odata cu trecerea timpului apar depuneri de calciu, lipide sau proteine ce fac purtarea incomoda si cresc riscul de infectii.

Beneficiile lentilelor de contact detasabile

  • riscul de infectii este mic, pentru ca acestea sunt sterile
  • calciul si proteinele nu au timp sa se duepuna pe ele
  • ofera  o vedere mai clara
  • nu sunt facute sa fie folosite cu solutii de curatat
  • nu exista cu priviri la costurile solutiilor de curatat
  • lentilele  zilnice sunt ideale pentru oamenii care sufera de alergii, mai ales in sezoanele cu risc ridicat
  • lentilele detasabile sunt perfecte pentru oamenii care nu le poarta decat cateva zile pe saptamana si de asemenea sunt mai ieftine, daca sunt  purtate astfel

Decizia de a purta lentile de contact, inclusiv cele detasabile, trebuie luata impreuna cu medicul oftalmolog, dupa o examinare atenta. Sunt producatori care ofera lentile gratuite pentru a fi incercate si care dureaza pana la o saptamana.

Puteti gasi lentile de contact bune la centrele oftalmologice specializate, care de asemenea se ocupa cu tot ce tine de ochelari de vedere sau ochelari de soare sau le puteti comanda online. In ambele cazuri veti avea nevoie de o prescriptie, deoarece nu toti oamenii pot purta lentile de contact si numai docotorul oftalmolog poate lua aceasta decizie.

Daca vreti sa le incercati sau sa renuntati la ochelarii de vedere, intrati pe OPTIblu.ro unde gasiti lentile de contact ieftine si de calitate superioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *