Leul moldovenesc inregistreaza valori record pe luna mai

Parcursul leului moldovenesc nu a fost de multe ori unul promițător. Până în luna noiembrie a anului trecut, lucrurile nu au arătat prea bine pentru această monedă. Cu toate astea, la șase luni de la scăderea valorica drastică, leul moldovenesc a înregistrat o valoare record pe prima jumătate a anului în curs.

 Leul moldovenesc – cea mai mare valoare din ultimele 6 luni

Pentru leul moldovenesc, cele mai mari diferențe de regăsesc la nivelul valorilor minime. Un curs valutar leu moldovenesc pentru luna aprilie înregistrează un prag minim de 0,2292 lei/unitate. Valoarea minimă afișată de un curs valutar leu moldovenesc în luna mai este de 0,2334 lei/unitate. O valoare vizibil mai mare decât pragul minim din luna aprilie.  Pragul cel mai înalt este atins în luna mai, leul moldovenesc ajungând la valoarea de 0,2376 lei/unitate. De asemenea, tot în luna mai se înregistrează și nivelul maxim al leului modovenesc din noiembrie 2017 până în prezent. Astfel, valoarea de 0,2379 lei/unitate este atât maximul lunii mai, cât și a ultimelor șase luni.

In raport cu rubla ruseasca

Spre deosebire de leul moldovenesc, un curs valutar rubla ruseasca în luna aprilie arată una dintre cele mai mici valori pentru ambele luni: 0,0587 lei/unitate. Pentru un curs valutar rubla ruseasca în luna mai se înregistrează un prag minim de 0,0610 lei/unitate. Și aceste două valori marchează diferențe considerabile pentru cele două praguri minime. Nivelul cel mai ridicat al rublei este atins în luna mai înregistrând o valoare de 0,0642 lei/unitate.

In raport cu leva bulgareasca

Pentru leva bulgareasca lucrurile stau puțin diferit. Luna aprilie este cea în care moneda bulgărească arăta valori mai mari. Un curs valutar leva bulgareasca înregistrează în luna aprilie un prag minim de 2,3762 lei/unitate. Pentru un curs valutar leva bulgareasca in luna mai, pragul minim este de 2,3644 lei/unitate.  Cel mai înalt prag pentru leva bulgarească este înregistrat în luna aprilie cu valoarea de 2,3835 lei/unitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *