Locuinte noi in Bucuresti

Cautand sa cumpar, pentru un membru al familiei mele, o locuinta noua in care sa se mute, am studiat toate ofertele, posibile si existente pe internet, in materie de imobiliare. Am vizionat o multime de apartamente de vanzare Bucuresti, situate atat in blocuri vechi cat si in complexuri rezidentiale noi, iar acest studiune-a facut sa intelegem mai bine, diferentele dintre cele 2 tipuri de apartamente, la ce sa fim atenti atunci cand vrem sa achizitionam un apartament, ce zone preferam, care este diferenta dintre metri patrati construiti si metri patrati utili, ce acte ne trebuie pentru achizitionare si ce acte trebuie sa verificam, etc.

In primul rand, ne-a atras atentia, faptul ca preturile pentru apartamente noi Bucuresti sunt in general mai mici decat pentru cele vechi. Bineinteles ca in functie de zona in care sunt construite, centru sau periferie, preturile variaza de la accesibile pana la exorbitante. Facand o medie, de exemplu, daca achizitionezi un apartament vechi cu acelasi pret ca al unuia nou, fii convins ca nu acesta va fi si costul final.

Cu siguranta vei mai avea ceva de reparat (instalatii termice, sanitare etc.); de refinisat (indreptat si reparat pereti, vopsire, schimbare de parchet, gresie sau faianta etc.); de recompartimentat (pentru ca stim cu totii cat de deficitare erau apartamentele construite inainte de 1989 la capitolul compartimentare si utilitate), astfel incat apartamentul tau va avea un pret final foarte mare.

Pe langa compartimentarea neadecvata, apartamentele construite in blocuri vechi, vor fi, in permanenta o sursa de nesiguranta, din cauza structurilor de rezistenta afectate de seisme importante ca magnitudine, produse de-a lungul timpului, de lipsa de izolare termica care le va conferi o bila neagra, din cauza pierderilor mari de caldura in timpul iernii si disconfortului termic pe timpul verii.

Intr-adevar, cele mai multe apartamente vechi sunt in interiorul orasului, iar cei care au serviciul, scoala sau gradinita copiilor in Bucuresti, ar putea opta mai mult spre acestea.

Cei care vor opta pentru apartamente noi Bucuresti, vor trebui sa scoata ceva mai multi bani din buzunar, in functie de zona aleasa cum spuneam, dar nu vor mai avea grija finisajelor, reparatiilor sau a altor costuri suplimentare, ei putandu-se muta pe loc, sau la o data anume, in functie de gradul de constructie in care se afla imobilul.

Acestia vor avea parte de zone deosebite, de confort, de spatiu generos, de siguranta, de paza si protectie, de locuri de parcare (care se pot achizitiona separat sau care fac parte din oferta dezvoltatorului alaturi de apartamentul propriu-zis), de costuri reduse cu intretinerea acestor apartamente Bucuresti, datorita eficientei termice, realizata prin izolarea peretilor exteriori si prin montarea centralelor proprii de apartament, datorita finisajelor si instalatiilor moderne folosite.

Aceste ansambluri rezidentiale vor cuprinde de asemenea si apartamente noi Bucuresti, care vor putea fi accesibile oricui, chiar daca nu dispune de foarte multi bani, permitand inceperea unei noi etape a vietii intr-un loc linistit, prietenesc, tineresc, in care va putea sa-si intemeieze o familie si sa se bucure de ea intr-un apartament pe care s ail numeasca intr-adevar ”acasa”.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *