Manuale esentiale pentru Evaluarea Nationala

Manualul scolar este principalul instrument didactic care este realizat de specialisti, autori si echipe de autori, aprobat de Ministerul Educatiei si care cuprinde programa scolara aferenta disciplinelor sau modulelor de pregatire. In cadrul manualului scolar, cunostintele si capacitatile sunt prezentate din prisma elevilor, intr-un mod sistematic, pe materii, capitole, subcapitole, seminarii, cursuri sau diverse secvente invatare.

Spre deosebire de programa scolara, care prezinta numai temele si subtemele principale, ce trebuie transmise elevilor, manualul scolar, contine informatii, care sunt prezentate in detaliu, pentru ca elevii sa nu intampine greutati in asimilarea si intelegerea cunostintelor prezentate.  Pe langa cele mentionate, manualele scolare, precum si acele manuale scolare pentru clasa a 8 a, mai cuprind si exercitii, probleme, seturi de fise, teste pentru autoevaluare, aplicatii, cu ajutorul carora se vor exersa cele invatate, referinte bibliografice pentru fiecare tema, rezumatul ideilor fiecarui capitol in parte sau glosar de termeni.

In concluzie, cu cat manualul contine informatii si cunostinte bogate si diversificate, cu atat procesul de asimilare si intelegere va fi foarte eficient. Pentru elevi, manualul informeaza si ii formeaza, este un indrumator in dezvoltarea gandirii, a capacitatilor intelectuale, morale sau estetice, care foloseste un limbaj adecvat pentru ca obiectivele stabilite in programa scolara, sa fie atinse.

Pentru profesori, manualul scolar reprezinta instrumental didactic cu rol de ghidare, de orientare a activitatilor didactice si de selectare a continuturilor stiintifice pentru atingerea scopurilor urmarite. In epoca moderna, profesorii au la indemana si alte surse de informare cum ar fi manualele alternative, carti, tratate, internet etc.          

In ceea ce priveste manualele alternative pentru aceeasi disciplina, acestea se pot utiliza la un anumit nivel de scolaritate, justificandu-se din punctul de vedere psihopedagogic ca, asa cum elevii sunt diferiti din punct de vedere cognitiv, afectiv, motivational sau prin ritmul de lucru, asa si, aceste manuale alternative trebuie sa se deosebeasca si sa fie concepute special pentru fiecare dintre categoriile de elevi.

Pe langa un plan de invatamant, o programa scoalara si manuale scolare clasa a 8 a, care reprezinta principalele documente care intregesc procesul de invatamant, mai exista si alte suporturi curriculare, care pot face invatarea mult mai placuta si mai eficienta, precum, atlasele, albumele, revistele de specialitate, culegerile, softurile educationale sau inregistrarile pe banda magnetica.

            Libraria Delfin este un proiect al Grupului Editorial DZC si se afla printre primele site-uri ce pun la dispoziția publicului o gama completa de materiale didactice pentru tot  invațamantul preuniversitar cum sunt auxiliare si carti scolare, carti beletristica, rechizite.

Totodata, Libraria Delfin asigura o paleta variata de produse de papetarie si birotica, la preturi promotionale. Aici gasim manuale scolare pentru clasa 8 a care au printre cele mai bune preturi din tara, sunt realizate in colaborare cu specialistii in educatie, respecta programa scolara si sunt avizate de Ministerul Educatiei.

Manualele pentru liceu sunt adaptate pentru fiecare profil in parte: real, uman sau tehnologic.

            Printre cele mai importante manuale scolare pentru clasa a 8 a, avand in vedere ca aceasta clasa face trecerea catre invatamantul liceal, amintim: limba si literatura romana, matematica, chimie, fizica, biologie, istorie, geografie, educatie civica, tehnologica, plastica si muzicala, limbi straine (engleza, franceza, germana, Latina), manuale speciale in vederea pregatirii pentru capacitate.

Te-ar putea interesa si articolul Unde gasesti manuale scolare cu bani putini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *