Masturbarea la femei și beneficiile acesteia

Chiar si cuvantul masturbare provoaca disconfort pentru un numar mare de femei. Vina, frica si anxietatea inconjoara masturbarea la un nivel uimitor, si in ciuda acestui fapt, masturbarea se practica in numar considerabil insa nimeni nu vrea sa recunoasca. Tinerii par mai deschisi la astfel de discutii si se pare ca in urma unui studiu 95% dintre respondenti au spus ca pracica masturbarea iar o treime din ei chiar s-au simtit vinovati pentru asta.

De unde provine aceasta vina? Pentru unele femei cauza este lipsa de informatie. Cele mai multe femei spun ca dupa ce au crescut nimeni nu a vorbit cu ele despre placerea pe care si-o pot provoca singure. Un autor a constatat ca 80% dintre femeile care au raspuns la sondaj nu au discutat cu nimeni pana acum despre masturbare si despre faptul ca aceasta este un aspect normal al vietii sexuale. Pentru multe femei lipsa de cunostinte si tacerea genereaza acest sentiment de vinovatie.

De asemenea, aceasta vina provine si din cauza dezinformarii, deoarece a fost o perioada in care femeile au fost bombardate cu mesaje in care li se arata ca masturbarea nu este buna si trebuie evitata. Multi spun ca masturbarea reprezinta un pacat sau genereaza afectiuni psihice.

Ideea ca masturbarea reprezinta un pacat nu este surprinzatoare pentru ca multe religii o condamna. Sunt multe persoane care indica povesti din biblie ca argumente. Religia insa nu este singurul motiv de vinovatie. De multe ori femeile se simt vinovate doar pentru ca li s-a spus ca masturbarea are fecte nocive. Aceasta este o informatie falsa provenita din timpuri foarte de mult apuse. In evul mediu se credea ca masturbarea genereaza acnee, infertilitate si oribire. Medicii au vazut ca pacientii din spitalele de psihiatrie se masturbeaza si au spus ca masturbarea este cauza afectiunilor de care sufera.

Adevarul este ca acesti pacienti faceau ceea ce majoritatea dintre noi facem. Concluzia este ca in generatiile anterioare expertii au spus oamenilor ca masturbarea este generatoare de probleme iar aceste informatii false au ajuns pana in prezent si sunt crezute de multe persoane.

Pentru femei masturbarea reprezinta cel mai bun mod prin care acestea pot ajunge sa se cunoasca si sa se stimuleze chiar si atunci cand nu au un partener. In general masturbarea se manifesta printr-o mangaiere a zonei pubiene ceea ce va provoca erectia clitorisului si in final orgasmul. Pentru acest lucru pot fi folosite si jucarii sexuale iar femeile curajoase care vor sa incerce ceva nou ar putea incepe cu jucarii sexuale de la brandul Lovense deoarece acestea sunt realizate din cele mai bune materiale si sunt usor de curatat si de utilizat.

Masturbarea nu aduce niciun prejudiciu corpului atunci cand nu este folosita in exces. Masturbarea ar trebui perceputa doar ca o mangaiere care te ajuta sa te simti bine si sa te stimulezi din punct de vedere sexual pana cand ajungi la orgasm. Este ceva absolut normal sa te masturbezi cu falusuri sau cu vibratoare. In realitate normalul in sex este foarte greu de definit iar ceea ce pentru tine este normal pentru altii poate sa nu fie, deci pentru anumite persoane este normal sa foloseasca vibratoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *