Microsoft reitereaza sfarsitul lunii octombrie pentru suportul Office 2010

Desi Microsoft a extins termenele de asistenta pentru o varietate de produse, nu este cazul Office 2010 si Office 2016 pentru Mac.

Microsoft a punctat clar ca ramane angajat sa incheie asistenta pentru Office 2010 in octombrie, chiar daca compania a extins de curand termene pentru alte produse, inclusiv unele versiuni ale Windows 10.

Office 2016 pentru Mac si Office 2010 nu vor mai avea suport tehnic incepand cu 13 octombrie 2020”, a scris echipa Microsoft Office 365 pe un blog al companiei, referindu-se la o data stabilita cu mult timp in urma. Titlul postarii, „Amintirea modificarilor care vin la asistenta Office in luna octombrie”, ofera un indiciu clar ca o data diferita este putin probabila.

Microsoft va furniza actualizarile de securitate finale pentru Office 2010 si Office 2016 pentru Mac pe 13 octombrie, desi aplicatiile pachetelor vor continua sa functioneze dupa aceea. Microsoft nu va mai raspunde cererilor dupa data limita.

Compania nu se va da la o parte pentru a bloca aplicatiile softurilor pentru ca utilizatorii sa se conecteze la serviciile Office 365, cum ar fi Exchange Online, chiar daca anunturile din 2017 si 2018 au declarat ca numai Office 365 ProPlus, Office 2019 si ca o completare ulterioara , Office 2016, ar putea face acest lucru. “Microsoft nu va lua nicio masura activa pentru a bloca versiunile vechi ale clientului Office sa se conecteze la serviciile Office 365, dar acesti clienti mai vechi pot intampina probleme de performanta si / sau de fiabilitate in timp”, a afirmat Microsoft.

Desi Computerworld a sustinut recent ca Microsoft ar trebui sa le ofere clientilor mai mult timp pentru a renunta la Office 2010, acest lucru este putin probabil sa se intample.

„Recunoastem ca clientii se afla in diferite puncte in drumul lor catre cloud si vom continua sa ascultam si sa ne sustinem clientii”, a spus Microsoft.

In ultima luna, Microsoft a extins asistenta pentru mai multe produse, invocand intreruperile de afaceri cauzate de pandemia COVID-19, in special angajatorii care cer unor lucratori sa lucreze de acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *