Mini-seria „Tânărul faraon”, premiera lunii la FilmCafe

Tutankhamon este unul dintre cei mai cunoscuți faraoni ai Egiptului Antic și cel mai tânăr faraon despre care avem informații istorice. Mini-seria „Tânărul faraon” ia datele pe care le avem despre „Tut” și le transformă într-o mini-serie epică, difuzată de FilmCafe în trei seri consecutive: vineri, 10 iunie (de la ora 20:05), sâmbătă, 11 iunie (de la ora 20:15), și duminică, 12 iunie (de la ora 20:15).

Grandoarea și excesele Egiptului Antic sunt reprezentate perfect, cu ambiție, în mini-seria „Tânărul faraon”, apărută inițial în 2015. Deși Tutankhamon este cunoscut în mare parte datorită circumstanțelor morții lui – masca lui mortuară, de aur, este cea care a stârnit interesul arheologilor pentru a afla mai multe despre el –, este clar că și viața lui a fost fascinantă. Serialul difuzat de FilmCafe relatează cum a dobândit putere Tut, precum şi lupta sa dusă pentru a conduce Egiptul spre glorie, în timp ce consilierii săi cei mai apropiați, prietenii şi iubitele complotează în interesele proprii nefaste.

„Tut” prezintă imaginea captivantă a unei lumi pline de iubiri sfâşietoare, războaie eroice, comploturi politice, conspiraţii, gelozie şi chiar crimă – dovedind că lumea în care a trăit Tut nu a fost prea diferită de a noastră – şi faptul că domnia celui mai tânăr rege egiptean a fost o adevărată dramă cu urmări istorice.

Mormântul lui Tutankhamon a fost descoperit în Valea Regilor, în 1922, și deschis în 1923. Arheologii au înaintat cu atenție și răbdare în mormânt și abia în 1925 au deschis sarcofagul, descoperind masca faimoasă, decorată cu pietre prețioase, care a văzut lumina pentru prima oară în aproximativ 3.250 de ani. Tutankhamon a fost ultimul din familia sa regală care a domnit spre finalul celei de-a 18-a dinastii, între anii circa 1332 î.e.n. și 1323 î.e.n.

În prima parte a mini-seriei, numită „Putere”, tânărul Tut încearcă să preia controlul asupra regatului său și să-i elimine pe cei care conspiră împotriva sa. În a doua parte a mini-seriei, numită „Trădare”, regatul rival Mitanni conspiră să cucerească Egiptul, în timp ce o boală fatală se răspândește în regat și Tutankhamon este trădat de o persoană apropiată și surprinzătoare. Iar în cea de-a treia parte, „Destin”, Tut pornește la război împotriva armatei Mitanni și încearcă să distrugă ultimii inamici din palatul său.

În unul dintre rolurile principale apare actorul britanic Sir Ben Kingsley, care nu este străin de producții care au legătură cu Egiptul Antic – el a mai apărut în „Night at the Museum: Secret of the Tomb” (2014), „Exodus: Gods and Kings” (2014), „Moses” (1995), și „Joseph” (1995).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *