Minimum de birotica si papetarie pe care trebuie sa il ai in birou

Rareori oamenii acorda importanta accesoriilor de birotica si papetarie de care au nevoie in birou si de cele mai multe ori se intampla ca absenta acestora sa provoace un adevarat haos. Accesoriile de birotica si papetarie nu inseamna doar un pix si o agenda, un dosar si cateva foi, ci o lista intreaga de produse. In functie de activitatea de birou si de domeniul companiei, angajatii pot avea nevoie de produse din hartie, produse pentru arhivare si organizare, instrumente de scris, sisteme de afisare, tehnica de birou, articole si accesorii IT, cartuse si tonere precum si produse de curatenie si protocol.

Cele mai importante obiecte de papetarie necesare in orice birou

Un birou nu poate functiona fara o imprimanta. Indiferent de domeniul de activitate, imprimanta este indispensabila. Insa se poate intampla ca angajatii sa se trezeasca in situatia in care trebuie sa expedieze documente importante si sa nu le poata imprima din cauza cartusului sau a lipsei de hartie sau din cauza ca nu mai sunt plicuri suficient de incapatoare si de rezistente. Asadar, din birou nu pot sa lipseasca urmatoarele produse de birotica si papetarie:

Hartie A4 sau alte formate necesare pentru scris sau printare, inclusiv hartie pentru fotografii (daca este cazul), cereri, coli pentru liste, notite si schite. De asemenea, nu ar trebui sa lipseasca un calendar, cartile de vizita, plicurile si etichetele autoadezive.

Materialele tipizate nu trebuie sa lipseasca de pe birou, precum repertoarele, registrele, facturierele, borderourile, dar nici tablele magnetice, videoproiectoarele sau produsele de arhivare si organizare. Dosarele trebuie organizate in mod eficient, iar mapele trebuie sa aiba propriul biblioraft.

Accesoriile pentru birou, indiferent cat de mici si de neinsemnate par, sunt foarte importante. Acele, pionezele, agrafele si clipsurile, capsatoarele si capsele, ceasul de perete, cutterul sau foarfeca, perforatorul sau decapsatorul, toate sunt importante pentru activitatea angajatului.

Tot ce tine de tehnica de birou este necesar in companiile moderne, de la aparatele de indosariat, calculatoarele de birou, ghilotine, laminatoare, trimmere si pana la distrugatoarele de documente.

Produsele de curatenie si de protocol sunt necesare oricand in birourile moderne, pentru ca geamurile nu se vor curata singure, un birou cu pete de cafea nu este cea mai frumoasa priveliste, iar dispenserele sunt necesare atat pentru angajati, cat si pentru clientii sau colaboratorii companiei.

Folosirea produselor de papetarie si birotica in mod practic si eficient

Produsele de papetarie si birotica trebuie folosite in mod practic si eficient. In primul rand, hartia nu trebuie irosita, documentele nu trebuie sa stea imprastiate, ci organizate in bibliorafturi, accesoriile de birou nu trebuie risipite; in caz contrar, angajatii risca sa piarda pe plan profesional si sa nu mai prezinte incredere. Una dintre cele mai mari greseli facute cu accesoriile de birotica si papetarie este folosirea post-it-urilor sau memo-urilor pe post de carti de vizita, un mod deloc elegant de prezentare in fata unui potential client sau colaborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *