Mixerul de mână, prieten bun și pentru un bucătar profesionist!

În categoria de echipamente HoReCa ieftine, dar extrem de utile, putem include fără ezitare și diversele modele de mixere profesionale de mână. Sunt niște dispozitive foarte versatile, ce se pot folosi în procesul de pregătire a numeroase feluri de mâncare, de la aperitive până la deserturi selecte. Un astfel de aparat, cu anumite componente (accesorii) înlocuibile, după necesități, permite atât efectuarea operațiunii de zdrobire, dar și a aceleia de amestecare (batere).  

Mixerele culinare pentru nevoi profesionale se pot folosi nu doar la supe de legume, maioneză, aluat pentru clătite, spumă de ciocolată, prepararea de frișcă, creme fine din brânzeturi, dar și la multe alte preparate aflate în meniul curent al restaurantului respectiv.

Indiferent dacă în bucătăria restaurantului dvs. urmează să se  pregătească niște supe-cremă, pastă de legume sau fructe, sosuri,  aluaturi pentru prăjituri, un mixer de mână profesional este un dispozitiv de lucru indispensabil.

Desigur, un mixer compact cu vas de amestecare este și el un utilaj ce trebuie să fie prezent în orice bucătărie profesională, dar pentru situații de urgență, când urmează a se găti cantități mici dintr-un anumit preparat, tot un mixer de mână Storm sau Vortex rămâne de bază.

Mixerele profesionale au viteza reglabilă pe mai multe trepte, ceea ce ușurează utilizarea acestora în raport de necesitățile pe care bucătarul ce manevrează echipamentul le are la un moment dat. De regulă se pornește cu o viteză mai mică, pentru a se omogeniza compoziția din vas și a împiedica stropirile accidentale, iar mai apoi se accelerează rotațiile accesoriului de mărunțire sau batere a ingredientelor, după cerințele specifice fiecărei rețete gastronomice în parte.

Foarte important este și faptul că noile modele de mixere de mână profesionale, fiind foarte ergonomice, nu doar că sunt ușor de mânuit, dar și de stocat în orice bucătărie de restaurant, indiferent de dimensiunile acesteia. Multe dintre aceste dispozitive gastronomice economisesc locul de pe blaturile de lucru și dulapuri deoarece se pot depozita ușor, agățate chiar pe perete, în anumite suporturi speciale. În așa fel, în caz de nevoie, pot să fie lesne de găsit și de reașezat la locul lor după spălare.

Mixerele de mână sunt folosite pe scară largă nu doar în restaurante, dar și în cafenele, baruri, cantine, brutării și laboratoare de patiserie și cofetărie. 

Chiar și acei antreprenori care tocmai încep să își dezvolte o afacere în domeniul alimentației publice și care au încă un număr limitat de clienți, iar bugetul nu le permite efectuarea unor investiții foarte mari, nu uită să treacă pe lista primelor dotări măcar unul sau două mixere de mână profesionale. 

Majoritatea producătorilor europeni de vârf au o serie de astfel de echipamente. Pentru a alege un mixer de mână dintr-o gamă largă de modele, pentru a reuși să intrați în posesia unui model care să vă justifice pe deplin așteptările, cumpărați-l de la o firmă bună, precum este TC România. Acolo veți găsi inclusiv oameni care să vă sfătuiască ce anume trebuie să comandați în raport cu nevoile specifice din bucătăria localului dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *