Mobilier pentru camera copilului – care sunt piesele de rezistență

Odată cu apariția unui copil în viața unei familii, primele gânduri pe care le au părinții sunt legate de hrana micuțului, îmbrăcămintea și mediul care îl înconjoară. Încăperea în care va petrece cel mai mult timp noul venit al familiei, trebuie să transmită emoții calme, iată de ce un interes sporit se acordă anume la capitolul mobilier pentru bebeluși. Ce piese de mobilier nu trebuie să lipsească din odaia unui copil, aflați în rândurile ce urmează.

Odaia copilului, cea mai călduroasă și luminoasă din casă

Pentru început, trebuie să aflați că pentru micuțul familiei trebuie să fie aleasă cea mai luminoasă și aerisită cameră a casei. Acest aspect va aduce mai multe beneficii. Copilul va profita din plin de mai multă căldură, de vitamina D atât de benefică și de aerisire constantă a spațiului. Totodată, jocul de lumini de afară va anima piesele de mobilier. Nu trebuie să insistați foarte mult cu produsele de finisare. Principalul acestea să fie lavabile, astfel încât urmele de creativitate ale piciului să poată fi curățate.

Următorul pas este decorarea încăperii și umplerea acesteia cu mobilă destinată necestităților copiilor. Dacă vorbim de un bebeluș, atunci lucrurile vitale se limitează la un pătuț pentru dormit și o masă de schimb, care de obicei este dotată cu mai multe sertare. Acestea reprezintă un spațiu suficient pentru depozitarea hainelor în miniatură.

În prezent există o varietate de modele de pătucuri pentru bebeluși. Cel mai recomandat ar fi să alegeți un pătuț pentru copii realizat din lemn natural. Acesta este mult mai trainic și poate fi folosit și pentru alți urmași ai familiei. Comoditatea este un alt principiu în care părinții își pun toată speranța. O soluție nouă și preferată de multe persoane sunt pătucurile transformer, care se modifică odată cu creșterea copilului. Astfel este făcută o investiție de durată, nu mai trebuie ca piesa de mobilier să fie schimbată la fiecare 5 ani.

Mobila pentru adolescenți, cea mai mare provocare.

Vârsta contează enorm în alegerea mobilei. Unele elemente de mobilier se vor privi de minune în camere pentru fete de 10 ani, dar ar putea arăta straniu într-o cameră de adolescent. Un pat mic, dar destul de practic din cauza sertarelor aranjate în partea de jos, un dulap pentru haine și o masă pentru scris sunt suficiente în camera unui copil.

Internetul abundă cu modele de camere pentru fete adolescente. Probabil pentru că acestea sunt în perioada schimbărilor, iar cerințele sunt mai mari de la o zi la alta. O soluție excelentă este mobila la comandă, care poate fi personalizată până în cele mai mici detalii. Pentru această perioadă în plină tranziție, cea mai bună soluție este alegerea mobilierului în nuanțe pastelate. Aceste piese nu se demodează. Mobilier cu maximum de dulăpioare ar fi un avantaj. Acesta va fi numai bun pentru păstrarea hainelor, cărților, rechizitelor. Mai mult, tonurile luminoase, reci sunt caracteristice și băieților. Doar câteva stichere împrăștiate haotic pe un perete vor face diferența. Totodată este timpul pentru a aduna mai multe cărți, astfel o mini bibliotecă ar fi mai mult decât necesară.

Niște paturi supraetajate sunt o altă soluție pentru încăperile în care stau doi copii, dar spațiul este unul foarte mic. Pe lângă câștigarea unui spațiu de joacă generos, paturile supraetajate pot fi realizate în diverse stiluri. Punându-vă creativitatea în mișcare, ați putea crea adevărate oaze de relaxare pentru copii. Inclusiv la nivel psihoemoțional aceștia se vor simți mai bine, asta pentru că fiecare copil se va putea manifesta liber, își va întări personalitatea, fără intervenții sau reproșuri din partea fratelui sau surioarei.

Dacă nu găsiți în comerț soluțiile ideale pentru camera copilului, atunci puteți apela la companii care fac mobilă la comandă.

Mobilă cu garanție – un puternic îndemn pentru investiție

Calitatea se testează în timp, și nu doar. Calitatea se vede cu ochiul liber și se simte la prima atingere. Pentru un plus de siguranță că mobila achiziționată vă va înfrumuseța casa câțiva ani buni, unii producători operează cu diverși termeni de garanție. Astfel cumpărătorul este asigurat că orice s-ar întâmpla cu piesa de mobilier, aceasta va putea fi reparată sau schimbată fără anumite plăți adăugătoare. Totodată, în prezent poate fi cumpărată mobilă în rate. Aceasta este o modalitate numai bună pentru cei care-și doresc o schimbare, dar banii încă întârzie să apară în buzunar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *