Optimizare seo – renuntati la aceste obiceiuri proaste

Niciodata nu este tarziu sa renuntati la obiceiurile vechi si daunatoare. Acest lucru este valabil si pentru optimizarea seo.

Sunt tactici care pur si simplu nu functioneaza, nu dau rezultate… ba mai rau, pot infunda un site, penalizandu-l la sange.

Iata cateva obiceiuri la care ar trebui sa renuntati daca doriti sa faceti optimizare seo cu maxim de beneficii.

1. Crearea unei pagini pentru fiecare variatie a cuvintelor cheie.

Cu ajutorul cautarii semantice, au apus zilele in care optimizam o pagina pentru un singur cuvant cheie. Accentul se pune acum pe subiectul general pentru fiecare pagina, care poate ajuta la sustinerea subiectelor in cadrul unui site web.

Exista totusi ramasite ale cuvintelor cheie cu o singura pagina, iar acest lucru se intampla cu precarede in cazul paginilor locale.

optimizare-seo

optimizare-seo

Specialistii in optimizare seo abordeaza problema “permutarilor cuvintelor cheie”. Dupa revizuirea site-urilor ca urmare a unei actulizari Google, au aparut probleme frecvente legate de paginile de destinatie locale – cum ar fi numele orasului + un anumit serviciu si apoi numele orasului + un alt tip de serviciu.

Problema suplimentara care apare adesea cu aceste tipuri de pagini este ca ele ofera o valoare mica pentru utilizatori. Trebuie sa aveti continut valoros pentru vizitatorii dumneavoastra.

2. Link building agresiv

Linkurile – oare o sa scapam vreodata de ele? Inainte de a discuta despre obiceiurile nesanatoase de construire a linkurilor, este important sa mentionam ca linkurile inca mai conteaza in ziua de azi pentru optimizare seo (http://www.seoagency.ro/).

Linkurile reprezinta o aprobare publica si reflecta faptul ca un site contine intr-adevar informatii valoroase. Google acorda mare atentie linkurilor ca si criteriu de clasare.

Totusi apar probleme atunci cand linkurile sunt adunate intr-un mod nenatural – cum ar fi prin intermediul schemelor de linkuri, dorectoarelor slabe de linkuri, legaturilor de cumparare si alte tactici de spam.

Pe masura ce trece timpul, aceste metode de construire a linkurilor agresive ar trebui abandonate, iar accentul ar trebui sa fie pus pe o strategie de legatura care sa se axeze mai mult pe marketing si utilizator.

3. Adaugarea de continut marginal in scopuri seo.

Nu puteti avea SEO fara continut. SEO si continutul sunt interconectate. Aveti nevoie de continut pentru optimizarea cautarii. Daca nu optimizati continutul, utilizatorii nu va vor gasi. Deci, fara indoiala avem nevoie de continut, dar totusi exista o problema.

Continutul marginal este adesea adaugat site-urilor pur si simplu in scopul imbunatatirii seo-ului. Cu toate acestea, nu este suficient sa ai orice tip de continut.

Continutul trebuie sa fie foarte calitativ, in special in comparatie cu cel existent pe paginile concurentilor.

4. Nu rezolvati sau nu identificati probleme tehnice daunatoare.

Majoritatea site-urilor au probleme ce le-ar putea afecta performanta de cautare. De aceea este bine sa apelati la un profesionist in optimizare seo. Este foarte bine sa adaugati continut si sa atrageti linkuri. Dar daca site-uri are probleme tehnice la baza, clasamentele pot fi afectate negativ.

Cele mai frecvente probleme tehnice sunt urmatoarele:
– redirectionari necorespunzatoare (lanturi de redirectionarea, neutilizarea redirectionarilor etc)
– incarcarea lenta a paginii
– erori mobile
– continut duplicat
– pagini blocate neintentionat

Pentru a idenfica erorile tehnice si pentru a face un pas in fata spre succesul in online, alegeti sa colaborati cu o agentie de optimizare seo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *