”Paradisul ciocolatei” și ”bucate delicioase gătite de Jamie Oliver”, în februarie la TV Paprika

Ce poate fi mai tentant în luna oficială a iubirii decât decadenta ciocolată? Nimic! De aceea ne întâlnim la TV Paprika să urmărim premiera lunii, „Paradisul ciocolatei”. În același timp, până la Dragobete, Jamie Oliver ne învață cum să gătim bucate simple și bucate italiene – perfecte pentru cine romantice fără prea multă muncă.

Luni, 13 februarie, de la ora 20:15, sculptorul în ciocolată David Pallàs, un spaniol devenit celebru în țara sa și apoi în lumea întreagă, ne invită la „Paradisul ciocolatei”. Episoadele, difuzate de luni până vineri, pot fi descoperite în reluare a doua zi, de la orele 06:30 și 15:15.

„Paradisul ciocolatei” are 22 de episoade și îți va astâmpăra pofta de dulce. David Pallàs ne învață să pregătim adevărate capodopere din ciocolată de care nu te mai poți sătura. Printre minunile care sunt în prim-plan în această serie se numără o cremă Chiboust cu ciocolată ornamentată cu banană, un vas de flori din ciocolată cu „plante” sau un nachos cu ciocolată ori o statuie spectaculoasă realizată din corali de ciocolată și împodobită cu fructe.

Pallàs spune că filozofia lui este I ♥ CHOCOLATE și cariera lui în Barcelona demonstrează asta din plin: el organizează cursuri și ateliere de ciocolată dedicate amatorilor, în diverse orașe spaniole, mai organizează și degustări, demonstrații și cursuri în școli de profil și brutării din Europa.

Dacă David Pallàs este un prieten nou în ceea ce privește artele gastronomice, Jamie Oliver este cu siguranță un prieten vechi. Pe Oliver îl puteți vedea în serile de weekend, de la ora 22:00, în show-urile „Jamie gătește italienește” și „Jamie: Preparate simple”.

În „Jamie gătește italienește”, Oliver demonstrează că bucătăria italiană nu înseamnă stele Michelin, ci rețete de casă, moștenite din generație în generație. Jamie, alături de cel mai bun prieten și mentorul său, Gennaro Contaldo, cutreieră satele din Sicilia, ajungând până la Alpii înzăpeziți pentru a se întâlni cu supereroii bucătăriei italiene: „mamme” și „nonne” din Italia. Astfel, spectatorii sunt încurajați să învețe să gătească „ca la mama italiană acasă”.

„Jamie: Preparate simple” e un show pentru cei care nu au foarte mult timp la dispoziție. Adică mai toată lumea. Rețetele propuse de Jamie Oliver folosesc puține ingrediente și doar o tigaie (ca să fie și curățenia de după mai ușoară!). De asemenea, ele sunt potrivite pentru orice zi a săptămânii, pentru familie, pentru prieteni, pentru acea cină cu o persoană specială! Rezultatul este: mai puțin timp în bucătărie, mai mult timp pentru iubire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *