Pietrișul și utilizările acestuia în construcții

Agregatul mineral spălat sau pietrișul folosit în construcții este un material natural foarte folosit în domeniul construcțiilorfoarte și de aceea este extrem de important să apelezi la o firmă specializată și profesională, care se ocupă de comercializarea pietrișului și nu numai, așa cum este firma Adremat.

După cum se știe, pietrișul înseamnă o rocă sedimentară care se găsește sub diverse dimensiuni și care, datorită acestui fapt, poate să fie clasificată în mai multe categorii. Trebuie știut faptul că, în funcție de dimensiunea pietrișului, acesta poate să aibă mai multe utilizări în domeniul de construcții.

Pietriș de diferite dimensiuni și calitativ

Pietrișul cu dimensiuni mai mici (4-8mm) este folosit cu succes în construirea terasamentelor, pentru drumuri și realizarea betonului, iar pietrișul cu dimensiuni mai mari (16mm) este foarte căutat și potrivit fabricării betonului folosit la amenajarea grădinilor și curților. Mai există și pietriș cu dimensiuni și mai mari (până la 70mm), dar acesta este folosit la amenajarea unor platforme industriale sau amenajarea drumurilor.

Adremat este o firmă profesională care vă pune la dispoziție acest agregat mineral sau pietriș, care respectă anumite condiții și norme, astfel încât materialul achiziționat să fie de o calitate foarte bună.

Pietrișul îndeplinește anumite caracteristici:

  • prezintă o suprafață tare și aspră
  • forma acestuia trebuie să fie colțuroasă
  • suprafața trebuie să fie curată, fără să prezinte urme de argilă sau de alte tipuri de impurități
  • dacă este utilizat în fabricarea betonului, pietrișul trebuie să fie spălat
  • trebuie să se respecte condiții specifice de depozitare (depozitare în silozuri, buncăre sau să fie depozitat în grămezi regulate)

Clasificarea pietrișului în funcție de marimea granulelor

Pietrișul poate fi împarțit astfel:

  • pietriș mare: –  care are granule de 30-70mm
  • pietriș mijlociu: – care prezintă granule de 15-30mm
  • pietriș marunt: care are granule de 7-15mm

Folosirea pietrișului la fabricarea betoanelor se va face în funcție de mărimea granulelor și anume: la betonul armat se folosește pietriș cu granule de 7-30mm, la betonul simplu se folosește pietriș cu granule de 7-10mm și la elementele subțiri cu armături dese se folosește granule sub 15mm.

Dacă doriți să achiziționați pietriș sau alte tipuri de produse de balastieră, vă rugăm să accesați website-ul nostru și luați legătura cu echipa profesionistă din cadrul firmei Adremat pentru a vă da sfaturile adecvate proiectului vostru sau pentru a crea o ofertă de preț.

Pietrișul nu este un material foarte scump și se poate adapta foarte ușor pe suprafețe cu texturi și dimensiuni diferite. De exemplu, dacă doriți să realizați un proiect cu pietriș pentru curte, trebuie folosit : pietriș mărgăritar (folosit atât pentru curte, dar și pentru construcții); granitul descopus (folosit la alei); pietrișul negru sau alb (folosit la alei); piatră de râu cu variate dimensiuni.

Adremat vă așteptă cu produse de calitate și o mulțime de servicii profesionale, astfel încât proiectele voastre să impresioneze prin stil și unicitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *