PolyJet: tehnologie de imprimare 3D pentru companiile din producție

Imprimanta Polyjet a fost introdusă pentru prima dată pe piață în anul 2000. Aceasta a reușit să acorde o nouă înfățișare imprimării 3D pe bază de rășină – era o tehnologie care putea imprima piese formate din mai multe materiale. 

PolyJet este o tehnologie puternică de imprimare 3D care produce piese, prototipuri și scule netede și precise.

Piesele imprimate pot oferi mai multă complexitate, îmbrăcând texturi multiple și din materiale diferite.

PolyJet oferă și posibilități de imprimare asemănătoare cauciucului, de asemenea, oferă o mare oportunitate producătorilor de a-și testa piesele din cauciuc, cum ar fi butoanele sau sigiliile, cu o piesă imprimată 3D.

Imprimantele PolyJet funcționează prin combinarea materialelor fotopolimerice în diferite cartușe. Întărirea are lor imediat pe baza unei lumini UV. 

Imprimanta se poate conecta la mai multe cartușe în același timp, deoarece conține un suport de tip gel astfel pe care se pot depune mai multe materiale simultan și rezultă o parte mult mai complexă.

Cei de la Materialise propun trei oferte diferite pentru PolyJet: Vero, VeroClear și materiale compozite. 

Vero oferă o gamă largă de culori, VeroClear oferă o opțiune transparentă, iar compozitul poate consta în diferite niveluri de flexibilitate. Nu doar că fiecare material este personalizabil, dar utilizatorii pot crea și piese care constau din mai multe materiale.

Aceste caracteristici fac din PolyJet o îmbinare perfectă între piesele de afișare și prototipuri. Gama imensă de nuanțe, precum și opțiunea de transparență se potrivesc pieselor colorate și pot evidenția zone semnificative într-o imprimare.

PolyJet permite utilizatorilor de imprimare 3D să adauge versatilitate proiectelor

Odată cu trecerea anilor, tehnologia a fost optimizată continuu pentru a satisface nevoile utilizatorilor – de la opțiuni de culoare sporite la imprimante îmbunătățite. 

Aceste îmbunătățiri au oferit utilizatorilor mai multă performanță și o mai mare diversitate în prototipare și producție.

Fiind o  tehnologie performantă pentru crearea diferitelor piese, PolyJet poate contribui la progresele medicale prin utilizarea imprimantelor 3D. 

Un exemplu al acestui efort este Heart Print. Acest model de inimă tipărit 3D este realizat folosind PolyJet și oferă un rezultat realist și detaliat. 

Datorită expertizelor echipelor medicale dar și a celor de producție, au ajuns la concluzia că PolyJet a fost metoda perfectă de a combina precizia anatomică oferită de libertatea de design a imprimării 3D cu opțiunea multicoloră pentru a crea o parte detaliată și mai informativă. 

Rezultatul a fost Heart Print ca și modele cardiace care îmbunătățesc pregătirea medicală și planificarea preoperatorie. 

Având în vedere aceste tipuri de progrese medicale, Materialise a făcut echipă cu Stratasys în 2018 pentru a primi autorizația FDA atât pentru tehnologia PolyJet, cât și pentru software-ul Materialize Mimics InPrint, un alt pas către avansarea tipăriri 3D Point- Of- Care în spitale. 

Aceste tehnologii permit spitalelor și medicilor să înțeleagă mai bine anatomia pacienților și prin urmare, să îmbunătățească îngrijirea medicală personalizată. 

Software-ul transformă scanările 3D în modele anatomice 3D extrem de precise, virtuale, care pot fi tipărite cu ajutorul PolyJet.

Cu autorizarea FDA, acești profesioniști din domeniul medical și pacienții lor câștigă încredere într-un proces certificat care produce modele de înaltă calitate. 

Cei de la Materialise se mândresc cu o gamă largă de tehnologii și materiale, astfel încât PolyJet a fost o potrivire binevenită în portofoliul lor. 

Este adesea alegerea perfectă pentru artiștii și designerii care doresc să adauge culoare sau pentru producătorii auto care își testează piesele privind conceptul de cauciuc. 

Cu experiența lor de zeci de ani și diverse tehnologii pe care le abordează, aceștia au o înțelegere profundă a aplicațiilor pentru care funcționează fiecare tehnologie și pot lucra îndeaproape cu clienții pentru a le înțelege nevoile și a le transporta către PolyJet atunci când este cea mai bună opțiune.

Imprimantele PolyJet arată că au un viitor promițător în lumea imprimării 3D, mai ales că  personalizarea devine din ce în ce mai răspândită. Această tehnologie unică are un rol important în industrie, datorită libertății pe care o oferă în realizarea pieselor și mai presus de asta permite și progrese incredibile în domeniul sănătății. 

Astfel de imprimante sunt comercializate și în România de către compania Nutechnologies.

Aceasta este o companie care se află pe piață din anul 2012 și este specializată în promovarea echipamentelor industriale inovative și anume: imprimante 3D, scanere 3D, sisteme de laser pentru tăiere, sudură, marcare 2D sau 3D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *