Procedura dexa trebuie efectuata in clinica Romgermed

Afla detalii despre dexa – procedura din cadrul Romgermed

Densitometria osoasa este un tip de analiza al carui scop este determinarea densitatii minerale a osului si are un rol important in predictia riscului de fractura. Dupa analizarea oaselor, un specialist va stabili daca este necesara o medicatie sau o dieta bogata in diverse vitamine si minerale.

Osteoporoza este o boala care se manifesta la nivel osos, care are ca rezultat scaderea densitatii osoase, si implicit implicita in durabilitate si rezistenta la impact. Cantitatea absoluta de os este estimata prin determinarea densitatii minerale osoase. Fa si tu un consult dexa.

De ce densitometria osoasa?

dexa

Osul este tesut viu care este in mod constant „remodat”. Masa osoasa maxima se atinge intre 25 si 35 de ani. Dupa 35 de ani, atat barbatii, cat si femeile incep sa piarda din masa osoasa din cauza resorbtiei osoase predominante, rezultand o pierdere de aproximativ 3% pe deceniu.

Dupa menopauza, femeile incep sa piarda din masa osoasa mult mai repede decat barbatii de aceeasi varsta. Adesea, aceasta pierdere rapida a masei osoase este cauzata de o scadere a productiei de estrogen. Detectarea precoce este cea mai buna modalitate de a preveni osteoporoza prin analiza densitometriei osoase.

Cresterea gradului de constientizare a severitatii bolii a condus la descoperirea unor metode avansate de diagnosticare si monitorizare a bolii, chiar inainte de aparitia oricaror simptome.

Analiza dexa este nedureroasa si foarte eficienta!

De ce sa indurati durerea chinuitoare si sa asteptati ca aceasta sa dispara de la sine atunci cand puteti face un control preventiv la cabinetul unui specialist in densitometrie osoasa – dexa?

Sigur nu vrei complicatii care implica dureri mai severe si costuri considerabile atunci cand le poti preveni? Testul densitometrie osoasa dexa nu dauneaza.

Tehnologia folosita in acest domeniu s-a modernizat foarte mult acum. Daca in urma cu cateva decenii a fost diagnosticata la ureche, acum este o radiografie, care, stiti, nu este deloc nociva sau dureroasa.

In plus, reprezinta una dintre cele mai moderne metode de masurare a densitatii osoase pana in prezent. Razele x de la densitometria osoasa dexa pot patrunde in os, indiferent de densitatea acestuia. In plus, pot estima gradul de densitate osoasa si, de asemenea, cat de mult au scazut proprietatile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *