Protejeaza-te impotriva incendiului apeland la securitatePSI

Alaturi de cutremur si inundatie, incendiul poate fi unul dintre cele mai mari dezastre cu care ne-am confruntat vreodata. Amploarea incendiului poate fi foarte mare, atat de mare incat nu ne putem imagina acest lucru nici macar in cele mai groaznice cosmaruri. Pentru a preveni aparitia incendiului dar si pentru a avea la indemana toate instrumentele necesare stingerii unui incendiu, in cazul in care metodele de prevenire a incendiului nu au dat rezultatele scontate, este foarte important sa ne protejam cat mai bine. Acest lucru nu poate fi realizat decat prin apelarea la serviciile oferite de catre o firma autorizata in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.

Care sunt metodele de protectie impotriva incendiilor?

Exista multe solutii care trebuie implementate pentru a putea spune ca suntem protejati impotriva incendiilor, cateva dintre acestea fiind:

 • Utilizarea materialelor care prezinta o toleranta cat mai ridicata la foc. In cazul in care acest lucru nu este posibil 100% atunci este recomandat ca majoritatea materialelor, lucrurilor, produselor, etc, sa aiba o rezistenta cat mai ridicata la foc.
 • Mentinerea instalatiei electrice, termice, de gaze naturale, in cele mai bune conditii. In felul acesta este eliminat un potential factor de risc, fapt care se traduce prin diminuarea sanselor de aparitie a unui incendiu.
 • Montarea celor mai performante solutii pentru prevenirea si stingerea incendiului. Montarea de instalatii sprinklere este un exemplu foarte bun in acest sens. Acest sistem este unul dintre cele mai populare sisteme utilizat pentru prevenirea si stingerea incendiului. Pe langa faptul ca este cel mai popular sistem utilizat pentru prevenirea si stingerea incendiului este si unul dintre sistemele care ofera cele mai bune rezultate.
 • Instruirea celor care locuiesc sau lucreaza intr-un imobil cu privire la lucrurile pe care nu trebuie sa le faca astfel incat sa nu porneasca un incendiu. De asemenea, acesti oameni trebuie sa fie instruiti si cu privire la modul in care trebuie sa actioneze in cazul in care se intampla sa izbucneasca un incendiu.

Solutiile antiincendiu sunt oferite doar de catre profesionisti

Atunci cand vine vorba despre solutii pentru prevenirea si stingerea incendiilor trebuie apelat doar la firme autorizate sa ofere astfel de solutii. SecuritatePSI este una dintre aceste firme. Aceasta, pe langa faptul ca este o firma specializata, autorizata de catre autoritatile competente, are in componenta un personal foarte bine calificat. Serviciile oferite de catre aceasta firma sunt urmatoarele:

 • Montarea de instlatii sprinklere.
 • Proiectare hidranti precum si montarea acestora.
 • Montare grup pompare sprinklere.
 • Proiectare PSI.
 • Consultanta PSI.
 • Executie.
 • Mentenanta.
 • Autorizatie PSI.

Concluzii

Apelarea la serviciile unei firme autorizata sa ofere solutii pentru prevenirea si stingerea incendiilor este o conditie obligatorie pe care trebuie sa o indeplinim in cazul in care ne dorim sa ne simtim in siguranta. Aceasta conditie este absolut necesara in cazul cladirilor de interes public, care sunt utilizate de un numar foarte mare de persoane. Ignorarea acestei conditii de catre cei care detin astfel de cladiri se pedepseste conform legislatiei aflate in vigoare in acest moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *