Recoltare celule stem în România

Un exemplu de folosire a celulelor stem pentru vindecarea este următorul: Organismul trimite trimite în mod normal celule stem pentru a vindeca diverse răni. Vorbim despre recoltare celule stem și injectarea unui număr mare de astfel de celule accelerează procesul de vindecare și reduce inflamația, astfel încât să durerea se va ameliora mult mai rapid. Terapia cu celule stem este benefică în special dacă aveți o vătămare severă sau dacă vătămarea dvs. se vindecă lent. Celulele stem pot fi utilizate pentru tratarea multor afecțiuni de sănătate printre care amintim următoarele: Osteoartrita Artrita reumatoida Diabet Scleroză multiplă, Lupus sistemic, Dureri de spate, Oboseala cronică, Leziuni ale tendonului și ligamentului Tendinite și bursite.

Genunchii și șoldurile sunt cele mai frecvente articulații tratate cu noile proceduri ce implică recoltarea celulelor stem. Tratamentul regenerativ pentru durerile de genunchi și pentru șold a devenit destul de popular în rândul sportivilor și al adulților în vârstă care suferă de dureri articulare severe. Spre deosebire de operație, timpul de recuperare după tratamentul regenerativ pentru durerile de genunchi este mult mai scurt. Mulți dintre pacienții noștri aleg tratamentul cu Medicină Regenerativă pentru durerile de șold și durerile de genunchi, pentru a evita un timp îndelungat de reabilitare și complicațiile asociate cu intervenția chirurgicală de înlocuire a șoldului și nu numai.

Există și pesimism privind recoltarea de celule stem?

Oamenii de știință au descoperit că celulele stem pot avea un efect regenerativ, atunci când sunt testate într-un cadru de laborator, cu toate acestea transferul rezultatelor promițătoare de laborator în viața reală poate fi dificil. Vorbim aici despre tehnologii noi, despre tratamente noi și proceduri ce nu au foarte mulți ani vechime în spate. Iar cercetările publicate din studiile clinice sunt dificil de interpretat – majoritatea studiilor disponibile sunt de calitate limitată, doar un număr mic de pacienți implicați și doar o scurtă urmărire. În timp ce aceste studii demonstrează rezultate clinice bune, este încă dificil să se tragă concluzii semnificative, deoarece nu există de obicei un grup de control cu care să se compare tratamentul cu celule stem. Cu alte cuvinte: este dificil să excludem că îmbunătățirea documentată a durerii și a funcției poate să nu provină dintr-un efect placebo.

Cei care suferă de insuficiență cardiacă nu își pot regenera inimile deteriorate și singurul tratament este transplantul de inimă. În cele din urmă, acești cercetători speră că, valorificând puterea regenerativă a celulelor stem, într-o bună zi vor putea vindeca inimile umane folosind propriile celule ale pacientului.

În concluzie… vorbim despre ceva în plină dezvoltare!

Inflamația este un mecanism important de apărare pe care organismul îl folosește ca răspuns la leziuni sau infecții. Cu toate acestea, poate fi și foarte dăunător organismului și poate contribui la boli. În cazul accidentului vascular cerebral, s-a demonstrat că inflamația din interiorul și exteriorul creierului provoacă leziuni suplimentare creierului la începutul apariției accidentului vascular cerebral. O moleculă numită interleukină-1 (sau pe scurt IL-1) este produsă de celulele creierului în timpul accidentului vascular cerebral și continuă să omoare alte celule ale creierului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *