Reguli pentru a face antrenamentele mai eficiente

Pentru a avea rezultate la sala, trebuie neaparat sa respectati cateva reguli ,astfel incat sa va folositi la maxim resursele energetice. Va veti imbunatati in acest fel sanatatea, dar si aspectul fizic, precum si randamentul. Sportul poate avea o multime de efecte benefice asupra sanatatii si anume asupra functiilor creierului uman, de aceea el va va imbunatati si starea generala emotionala.

In primul rand, pentru a observa ca incep sa apar rezultatele, va trebui sa nu va aruncati direct la un program sala de forta foarte elaborate. Aceasta regula este una de baza, in special daca veniti dupa multi ani de sedentarism. Ideea este sa o luati usor autnci cand va apucati de sport si sa respectati cateva reguli. Nu folositi niciodata greutati pe care nu le puteti controla. Este mai important ca la sala sa va antrenati corpul si nu ego-ul. Cantitatea nu conteaza in cazul salii, ci mai importanta este calitatea exercitiilor pe care le veti face. Daca veti lua mersul la sala incetul cu incetul, veti ajunge sa mutati muntii din loc.

Este foarte important sa nu sariti peste incalzire. Aceasta incazlire va va pregati muschii pentru anternament. De asemenea, ea va creste si mobilitatea corpului, scazand in acelasi timp riscurile de accidentare. In unele situatii, puteti lua o masa inainte de antrenament. Pentru unele persoane, antrenamentul pe stomacul gol poate fi mai eficient. In cazul altora, cele mai bune rezultate apar dupa ce au mancat. Daca simtiti nevoia de a manca ceva inainte de a merge la antrenament, atunci este important sa afceti acest lucru, astfel incat sa sustineti antrenamentul.

Daca sustineti o rutina de antrenament pentru o perioada prea lunga de timp, corpul vostru va incepe sa se obisnuiasca cu ea. Acesta este motivul pentru care schimbarea antrenamentului este recomandata. Chiar si femeile ar trebui sa foloseasca greutati suficient de mari pentru ca nu vor arde grasimea mai mult daca vor executa foarte multe repetari.

Un alt sfat de care sa tineti cont este sa nu faceti pauze foarte mari intre seturi si exercitii. O pauza mai mare de 45-60 de secunde nu ar trebui sa existe intre seturi. Un ultim sfat foarte important este sa va hidratati cat mai bine atunci cand mergeti la sala. In timpul unui antrenament, puteti pierde chiar si 2 litri de apa. Nu trebuie sa asteptati pana cand ajungeti sa va fie foarte sete pentru ca va veti deshidrata extrem de rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *