Reparatii tv – expunerea la soare poate dauna televizoarelor LCD

Evitati sa asezati ecranul LCD sau orice afisaj cu cristale lichide in luma directa a soarelui. Nu folositi un televizor afara, in plina zi, lasandu-l la dispozitia razelor puternice ale soarelui. Televizoarele LCD trebuie protejate de lumina directa a soarelui. Caldura soarelui le poate afecta fizic displayurile LCD. Razele ultraviolete cu lumina directa a soarelui pot provoca deteriorarea substantelor chimice de pe ecranul LCD, reducand durata de viata a ecranului.

Reparatii tv despre Televizoarele LCD

LCD-urile folosesc materiale speciala care isi schimba formele la un nivel molecular cand intervine curentul electric. Un ecran LCD sau un monitor LCD are un panou frontal alcatuit din mii de puncte mici de cristale lichide. Intregul ecran este iluminat din spate de un panou fluorescent. Intr-un ecran color, fiecare pixel este alcatuit din trei puncte de cristal lichid, fiecare punct fiind insotit de un filtru de culoare: un filtru rosu, unul albastru si unui verde – pentru fiecare piexel. Punctele de cristal lichid pot fi transparente sau opace, in functie de culorile care sunt necesare pentru a crea culoarea specifica unui pixel.

Reparatii tv despre Defectiunile cauzate de caldura

Lumina directa a soarelui care cade pe un ecran LCD poate determina o temperatura foarte ridicata. la fel cum un televizor LCD s-ar putea defecta daca l-ati instala langa un radiator sau o alta sursa de caldura puternica, lumina directa a soarelui poate afecta si televizorul. Carcasa din plastic a ecranului poate fi deformata si ea din cauza caldurii. Cristalele lichide de pe ecranul LCD se pot defecta, ceea ce inseamna ca afisajul nu va mai functiona. Alte componente ale ecranului LCD pot functiona defectuos deoarece nu sunt proiectate sa tolereze caldura mare.

Reparatii tv despre impactul Luminii ultraviolete asupra ecranului LCD

Lumina soarelui contine raze UV puternice – aceleasi raze care provoaca arsuri solare. Aceste raze ultraviolete pot deteriora moleculele organice cu un lant lung care formeaza cristale lichide, cauzand descompunerea lanturilor de molecule. Punctele mici care alcatuiesc ecranul nu mai raspund curentului electric devenind complet transparente sau complet opace, ceea ce inseamna ca lumina va trece prin ele cand nu ar trebui sa se intample acest lucru. Defectiunile sunt cumulative – un televizor LCD expus la razele ultraviolete isi va pierde contrastul si luminozitatea.

Protectie UV

Protectiile din sticla obisnuita elimina multe frecvente ale luminii UV de la razele solare, reducand expunerea la radiatii UV pentru elementele din interior. Televizoarele LCD sunt proiectate sa reziste expunerii normale la lumina soarelui, dar daca ecranul este lasat in lumina puternica la o fereastra sau o usa pentru o perioada lunga de timp, performanta sa poate fi afectata chiar daca nu se incalzeste.

Recomandari de la Reparatii tv: Pozitionarea ecranului LCD

Instalati televizorul LCD intr-o pozitie in care lumina directa a soarelui sa nu cada pe el permanent. Evitati locatiile riscante, cum ar fi in fata ferestrelor sau usilor din sticla. In afara de lumina soarelui, tineti televizorul departe de radiatoare, calorifere sau flacara deschisa. Lumina puternica a soarelui care se reflecta pe ecran poate duce la readarea unor imagini de foarte slaba calitate.

Pentru Reparatii TV ne puteti contacta telfonic sau la atelier zilnic, de luni pana sambata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *