Repatrieri funerare conforme traditiilor romanestiNoi, romanii, ne cinstim mortii cum putem mai bine! In memoria lor punem mese imbelsugate si povestim despre faptele lor bune. Conform traditiei, moartea anuleaza tot ce a fost rau sau reprobabil, de aceea spunem din toata inima:”Despre morti numai de bine!”

Ei isi gasesc odihna deplina in pamantul care le-a fost ca o mama, oferindu-le un taram binecuvantat pentru copilarie, dar si hrana necesara in timpul vietii. Pimul pas facut pe pamant romanesc ramane in suflet, de aceea si odihna trebuie sa aiba loc in sanul cald al pamantului matern.

Si ce se intampla cu romanii care pleaca dincolo de hotare cu gandul sa se intoarca acasa cu bani, dar nu mai pot veni, fiindca au zburat lin catre ingeri?

Pentru ei exista servicii de repatrieri funerare  si echipa care se ocupa de tot ceea ce trebuie depune mari eforturi in tara in care a avut loc decesul.

Exista legi funerare interne si internationale care trebuie sa fie respectate, fiindca protejeaza si decedatii si pe cei vii care asista la ceremonia finala.

Toate aceste legi au ca punct de plecare legile morale sau omeniei menite sa ofere unui om care isi pierde viata respectul care i se cuvine.

Firmele care asigura servicii de repatriere de calitate premium asigura transportul decedatilor de la mii de kilometri in conditii de maxima securitate si igiena.

Igiena contribuie la conservarea trupului neinsufletit si la ferirea acestuia de agenti patogeni, dar si la pastrarea sanatatii celor care vin la priveghi sau manipuleaza sicriul decedatului.

De fapt sicriul utilizat in repatrieri este greu de manipulat, fiindca este alcatuit din doua corpuri sigure care sigileaza trupul neinsufletit de mediu. Prima componenta a sicriului este din zinc 100% si aici se asaza corpul neinsufletit, iar sicriul din zinc este asezat la randul sau in cel din lemn de esenta tare. Mortul nu pleaca la drum fara sigilarea capacului la acest sicriu complex.

Se intelege ca oricat de cald ar fi afara, defunctul nu va intra in descompunere fiindca in ajutorul situatiei sale vulnerabile mai vin doua lucruri esentiale:

1. Imbalsamarea de calitate, facuta de specialisti cu efect de durata mare garantat.

2. Temperaturile scazute care sunt setate de sofer in functie de temperatura de afara in locul destinat transportului decedatului.

Decedatul este pregatit atent inainte de a fi pus in sicrie, iar capacul acestora sigilat. In sali special amenajate pentru care firma poseda autorizatie are loc spalarea trupului neinsufletit, taierea unghiilor si tunderea parului, in mod expres si un machiaj al fetei, daca familia solicita acest lucru.

Toate prevederile legale legate de repatrierile funerare trebuie intelese si respectate, fiindca multe dintre ele apara memoria si intimitatea defunctului.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.