Rezonanta magnetica nucleara – RomGerMed

Ce este rezonanta magnetica nucleara?

rezonanta magnetica nucleara

RMN-ul este o metoda de diagnostic eficienta, radiologica si neinvaziva. Aceasta metoda a fost descoperita de Isidore Rabi, care a castigat Premiul Nobel pentru Fizica in 1944. Aceasta metoda utilizeaza campuri magnetice si unde de frecventa radio pentru a observa diferite organe si tesuturi ale corpului uman.

Rezonanta magnetica nucleara functioneaza dupa cum urmeaza: dupa cum sugereaza si numele, operatia se bazeaza pe un fenomen fizic numit rezonanta magnetica nuclear. Acest fenomen se observa atunci cand o substanta este plasata intr-un camp magnetic caruia i se aplica unde radio.

Care sunt principalele conditii de depunere cu ajutorul acestei anchete?

Dispozitivul este o solutie eficienta pentru pacientii care sufera de:

Boli ale creierului (accident vascular cerebral, tumora);

Tulburari ale coloanei vertebrale (hernie de disc, maduva spinarii sau spondiloza;

Tulburari musculo-scheletice (menisc sau ligamente rupte, artrita);

Boala tumorala (cancer).

In general, medicul dumneavoastra va va cere sa nu mancati cu 3-6 ore inainte de rezonanta magnetica nucleara. Daca nu ti se recomanda nimic altceva, poti sa-ti urmezi cu usurinta rutina zilnica si, daca esti pe medicamente, poti continua.

Unele investigatii pot necesita ca un specialist sa ia sau sa injecteze un agent de contrast pentru a ajuta la vizualizarea mai buna a organului.

Inainte de RMN trebuie sa iti scoti bijuteriile, ceasurile, ochelarii, ace de par si, in principiu, orice ar putea contine metal. De asemenea, este important de stiut ca anumite tatuaje realizate cu pigmenti metalici pot crea o senzatie de caldura localizata in timpul examinarii.

Ar trebui sa spuneti medicului dumneavoastra daca ati suferit recent o interventie chirurgicala sau daca aveti o afectiune medicala.

Unde se poate face o astfel de verificare?

La Clinica Medicala Romgermed ai ocazia sa faci un examen de rezonanta magnetica nuclear. Nu veti simti nicio durere, iar aceasta examinare nu va dura mult. Intregul proces va va fi explicat de un medic specialist, facand experienta dumneavoastra la clinica una placuta. Veti avea in spate o echipa de profesionisti cu experienta, astfel incat sa nu va faceti griji. Cazuri ca al dumneavoastra au mai fost intalnite, asa ca echipa de medici va sti cum sa actioneze cel mai bine.

Alege o specialitate, alege Clinica Medicala Romgermed!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *