Rochii elegante și bocanci? Ce înseamnă feminitatea astăzi

Trecerea timpului a făcut  ca percepțiile legate de modă să fie în fel și chip. Spre exemplu, în trecut cand venea vorba de rochii elegante, acestea puteau fi purtate doar cu ghete dama sau pantofi dama.

Astăzi cand vorbim despre rochii elegante, nu le mai integrăm în simple combinații cu pantofi dama, botine sau ghete dama. Femeile poartă acum și pantofi bărbăteși atunci când vor să creeze o ținută îndrăzneață. Iar cămașa bărbatească nu știu dacă se mai consideră o alegere îndrăzneață sau o alegere inspirată la anumite ocazii.

În zilele mai puțin inspirate sau intr-un cadru mai sobru vedem femei cu rochii elegante accesorizate cu pantofi dama sau ghete dama. Intr-un cadru mai relaxat, însă, putem vedea chiar și femei cu rochii elegante încălțate cu teneși sau bocanci.

Pe lângă trucul legat de încălțăminte, rochiile acum sunt accesorizate cu brose, multe brose, dar și cu bijuterii statement.

Femeile nu mai sunt atât de conservatoare. Au învățat să îndrăznească mai mult. Nu mai poartă atât de multe rochii, pe cât poartă pantaloni, spre nemulțumirea unora.

Există nenumărate discuții legate de egalitatea dintre sexe, iar unele femei argumentează că ar trebui să ne folosim de atuurile frumuseții feminine. În plus, se știe că adevăratele feministe militează pentru rochie. Și poate că ar trebui să purtăm mai multe rochii pentru că dispunem de o gamă largă de modele, texturi și combinații.

Mulți critici se folosesc de o vorbă destul de cunoscută: O femeie pe tocuri va obține mai multe decât o femeie în bocanci. Dar probabil că, până la urmă, feminitatea e mai mult decât a purta tocuri sau bocanci. O doamnă adevărată va deborda feminitate prin zâmbet, prin ochi, prin comportament, rochia devine simplul accesoriu care o va face diferită.

Evident, toate aceste discuții pot fi privite din diverse unghiuri. Tocmai de aceea consider că fiecare trebuie să își însușească stilul propriu mizând pe atuurile sale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *