„Saga Amurg” seduce din nou publicul – la Filmcafe, în luna mai!

În timp ce primăvara e în floare, e momentul să ne îndrăgostim din nou, alături de Bella Swan (Kristen Stewart) și iubitul ei nemuritor, vampirul Edward Cullen (Robert Pattinson). Toate filmele din „Saga Amurg” sunt difuzate la Filmcafe în luna mai și la începutul lui iunie.

„Saga Amurg Lună nouă/ Twilight: New Moon” este difuzat de Filmcafe, miercuri, 11 mai, de la ora 19:25, și reprezintă al doilea capitol din aventurile lui Bella și Edward. După ce un atac al vampirilor i-a pus în pericol viața Bellei, Edward se depărtează de ea, ceea ce o afundă pe adolescentă în depresie. După petrecerea de majorat a Bellei, Edward Cullen (Robert Pattinson) și familia sa părăsesc orașul Forks, în dorința de a o proteja pe Bella de pericolele iminente ale lumii vampirilor. Chiar atunci prietenia Bellei cu Jacob Black (Taylor Lautner), despre care află că este vârcolac, devine ceva mai complicată din punct de vedere sentimental. Filmul este regizat de Chris Weitz și apasă accelerația în ceea ce privește triunghiul romantic dintre Bella, Edward și Jacob, care a divizat fanii la vremea respectivă.

O săptămână mai târziu, miercuri, 18 mai, de la ora 19:40, Filmcafe difuzează „Saga Amurg: Eclipsa”, regizat de David Slade. În această parte, orașul Seattle este devastat de o serie de crime și dispariții misterioase. Malefica Victoria (interpretată de data aceasta de Bryce Dallas Howard) s-a întors pentru a se răzbuna. Iar Bella, ținta principală a vampirilor, este acum în pericol de moarte. Edward și Jacob (Taylor Lautner) trebuie să lase la o parte rivalitatea dintre ei și să se alieze pentru a o apăra. Iar Bella, care are sentimente complicate pentru amândoi, trebuie să ia o decizie cu inima. 

A patra carte din Saga Amurg a fost ecranizată în două lungmetraje, ambele cu mega încasări la box office. Primul dintre ele,„Saga Amurg: Zori de zi, partea I”, este difuzat miercuri, 25 mai, de la ora 19:45, iar al doilea – și finalul seriei, „Saga Amurg: Zori de zi, partea II”, va fi difuzat pe 1 iunie, de la ora 19:50. Cele două producții sunt pline de evenimente marcante în istoria cuplului: Bella și Edward se căsătoresc, în sfârșit, și pleacă în Rio de Janeiro în luna de miere. Bella rămâne însărcinată imediat și aproape moare în timp ce încearcă să ducă la termen sarcina cu o creatură hibridă… fiica lor, care se dovedește a fi adorabila Renesmee.

Edward, Bella și fiica lor ajung să fie vânați atât de secta de vampiri Volturi, cât și de vârcolaci, situație care poate duce la război între clanurile rivale. Pentru ca tânăra familie să se poată apăra, e timpul ca Bella să devină și ea vampir. Iar Edward, pe cât de fascinat era de ea ca ființă umană, pe atât este sedus și mai mult de o Bella rapidă, cu noi puteri de vampir, dar fără sete de sânge.

Filmele din „Saga Amurg” sunt adaptări după romanele bestseller scrise de Stephenie Meyer, care au făcut istorie în literatura destinată adolescenților (și nu numai). Cărțile (inclusiv una nouă, apărută acum doi ani, scrisă din perspectiva lui Edward), s-au vândut în peste 120 de milioane de exemplare în lumea întreagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *