Saltele cu arcuri sunt bune sau nu?

Saltelele cu arcuri pe care le regasim astazi in marile magazine si online, nu mai sunt atat de incomode precum erau odata. Multe persoane se gandesc la saltelele cu arcuri ca la un lucru ce nu este prea confortabil, insa in articolul de astazi vom darama acest mit pe care multa lume il considera o realitate.

Inainte de a-ti cumpara o saltea, trebuie sa ai in vedere ce dimensiuni vrei, ce buget ai, dar si ce model de saltea preferi. Aici, optiunile sunt cateva, printre cele mai cunoscute numarandu-se saltelele cu spuma memory si saltelele cu arcuri. Daca refuzi sa iti iei o saltea cu arcuri pentru ca nu are avantaje, trebuie sa stii ca are. Unul dintre principalele avantaje ale unei saltele cu arcuri este costul mai mic comparativ cu pretul uneia cu spuma de memorie. Bugetul este cel care ne conditioneaza de cele mai multe ori, insa acest lucru nu inseamna ca nu putem avea lucruri bune la un pret bun.

Saltelele cu arcuri pe care le regasim astazi sunt net superioare celor pe care le stiam candva. Astazi, saltelele au in alcatuire mai multe tipuri de arcuri, fiind mult mai confortabile si mai rezistente decat cele din anii trecuti. Tipurile de arcuri sunt cele care ne dau un confort mai mare sau mai mic. Cu cat sunt mai multe arcuri, cu atat mai mare este confortul nostru, intrucat intreaga noastra greutate este sustinuta de acestea.

Varietatea arcurilor, mai exact modul in care acestea sunt dispuse, dar si materialul din care acestea sunt facute reprezinta o varietate care ne ajuta sa alegem cea mai buna saltea cu arcuri. De asemenea, saltelele cu un numar mai mare de arcuri sunt si mai rezistente, ceea ce reprezinta un plus, mai ales cand nu dispunem de un buget cu ajutorul caruia putem schimba des salteaua.

Daca am mentionat mai sus de schimbarea saltelei, saltelele cu arcuri se intorc de pe o parte pe cealalta, de cateva ori pe an, acest lucru depinde de cat de des folosim salteaua. Stiati ca si saltelele cu arcuri prezinta un strat de spuma? Evident, nu acea spuma memory, insa spuma din saltelele cu arcuri ne ajuta si ea.

De ce se intorc saltelele cu arcuri?

Saltelele cu arcuri se intorc pentru a se raspandi uniform spuma care se afla deasupra arcurilor, in acest mod evitam denivelarile din saltea. Totodata, intoarcerea saltelei cu arcuri se face pentru a creste durata de viata a saltelei, astfel vom cheltui mai putin, nemaifiind nevoiti sa cumparam o noua saltea. Trebuie sa acordam importanta tuturor lucrurilor pe care le detinem, pentru ca acestea sa ,,lucreze” in favoarea noastra.

Calitatea unei saltele cu arcuri este direct proportionala cu materialul, dar si cu nivelul de elasticitate pe care il au arcurile. Confortul unei saltele cu arcuri este dat de gradul de rezistenta al arcurilor, dar si de fermitatea arcurilor. Cele mai multe saltele cu arcuri au dimensiuni variate, putand fi gasite saltele pentru multe paturi, astfel nu vom fi pusi in situatia in care nu avem dimensiunea potrivita pentru patul nostru.

Daca considerati faptul ca o saltea cu arcuri nu merita investitia, poate citind articolul de astazi va veti schimba parerea. Ati observat faptul ca exista avantaje considerabile si in cazul saltelelor cu arcuri, de aceea le putem lua in considerare. Mai ieftin nu inseamna neaparat si mai prost sau in cazul de fata, de o calitate inferioara. Modelele de saltele cu arcuri pe care le gasim astazi, au o calitate mult mai buna decat cele din trecut, astfel vom putea avea parte de calitate si la preturi avantajoase pentru bugetul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *