Secretele unui machiaj de zi reușit

Puține sunt reprezentantele sexului frumos care să nu se machieze măcar puțin înainte de a ieși din casă. Măcar puțin rimel, fond de ten și ruj, pentru că da, aspectul fizic contează încă mult pentru noi oamenii, prin esență ființe vizuale. Cu toate acestea, un machiaj reușit nu este chiar atât de simplu de îndeplinit, deși în aparență lucrurile sunt destul de simple. Avem în acest sens, pentru tine, câteva recomandări de la specialiști pentru un machiaj de zi perfect.

Aspect cât mai natural

Un machiaj de zi reușit este cel care, în opinia specialiștilor, îi conferă tenului tău un aspect cât mai natural, dar lipsit de imperfecțiuni. Este nevoie de ceva mai multă atenție, dar nu este ceva imposibil de realizat. Și, o dată ce ai reușit să stăpânești această tehnică, nimic nu va mai sta în calea ta spre un chip perfect.

Îngrijește bine pielea

Pentru ca machiajul să nu fie atât de dificil de efectuat este important ca pielea să fie bine îngrijită. În plus, după aplicarea machiajului, aceasta va avea o strălucire frumoasă, reflectând lumina. De aceea, îngrijirea pielii nu trebuie să fie tratată cu clasicul ”merge și așa”, ci să fii foarte atentă la hidratarea ei. Mergi la un magazin de cosmetice de unde să achiziționezi produse de calitate în acest sens, dar nu uita că este nevoie și ca tu să respecți anumite reguli, cum ar fi o alimentație sănătoasă, o bună hidratare și o odihnă suficientă. Dar, pentru că vorbim totuși de un machiaj care să pară unul cât mai natural, câteodată trebuie să mai ascunzi și eventualele imperfecțiuni cu ajutorul unui corector sau al unui fond de ten.

Strălucire perlată  

Un pic de strălucire nu strică niciodată, cu condiția să nu fie una prea stridentă și nici cea cauzată de tenul gras. Obții aspectul dorit cu ajutorul unor produse cosmetice care au o strălucire perlată. Acestea trebuie aplicate deasupra sprâncenelor, pe bărbie, pomeți, podul nasului, și oriunde crezi că mai este nevoie. Pentru că totuși ai nevoie de produse cosmetice de bună calitate, iar acestea costă destul de mult, poți încerca să le cumperi de la o campanie de Blackfriday cosmetice. Nu-ți face griji, dacă o faci așa cum trebuie, nimeni nu va bănui că aspectul perfect al tenului tău este rezultatul folosirii unor anumite produse. Rămâne secretul nostru, de acord?

Ține cont de nuanța pielii

Una dintre regulile pe care nu ai voie să le încalci atunci când vine vorba de un machiaj este cea care spune că produsele cosmetice trebuie alese în funcție de tonul pielii. Astfel, dacă ai tenul mai închis la culoare, un marcator auriu este perfect pentru tine. În schimb, dacă ești mai palidă de obicei, sau ai tenul foarte alb, un marcator roz reprezintă micul tău secret pentru un look perfect.

Nu uita nici de textură

Textura marcatorului pe care îl folosești trebuie să fie una prietenoasă pentru pielea ta. Astfel, dacă ai tenul gras, un marcator praf este cel de care ai nevoie. Lasă-l pe cel cremos persoanelor cu pielea uscată. Ai tenul mixt? Atunci o combinație dintre cele două este potrivită pentru tine.

Nu este deloc greu să reușești un machiaj de zi realizat în mod profesionist. Este nevoie doar de mai mult exercițiu, dar cu siguranță după ce vei ajunge să stăpânești bine tehnica, totul va fi perfect!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *