Service laptop sector 4: eroarea “Windows was unable to complete the format”

Suntem onlaptop – service laptop sector 4, iar in articolul acesta vom aduce in atentia dumneavoastra detalii despre eroarea “Windows was unable to complete the format” care poate aparea pe displayul laptopului.

Daca unitatea USB nu poate fi formatata corect si arata mesajul de eroare notat mai sus, nu dati imediat problema pe unitate.

Iata o posibila problema intampinata de un utilizator:
“Am cumparat un flash usb de 64 GB pentru a transfera mai usor documentele si alte fisiere de acasa la birou. L-am formatat in NTFS pentru a stoca datel, dar s-a dovedit prea lent. Mai nou da erori cand este conectat la laptop si ieri a cerut o noua formatare. Am incercat sa-l formatez cu FAT32. Problema este ca formatarea nu poate fi efectuata cu succes si apare eroarea “Windows was unable to complete the format”. In prezent unitatea USB este inaccesibila si nu poate fi formatata. Vreau sa o pot formata si sa o folosesc, pentru ca stocheaza date importante pe ea”.

Flash-urile USB sau cardurile de memorie sunt dispozitive utile de stocare in ziua de azi, pentru ca pot sa stocheze o cantitate mare de date si sunt mici din punct de vedere fizic. Unitatea flash USB este usor de transportat, de transferat date pe diverse echipamente digitale – camere foto, smartphone, MP3 player etc. Unitatile USB sunt importante pentru utilizatori iar daca doriti o remediere rapid va asteptam in service laptop sector 4.

Cauze pentru care Windows-ul nu poate sa formateze unitatea USB
Din cand in cand trebuie sa formatati unitatea USB sau cardul SD si s-ar putea sa va loviti de eroarea de mai sus. Aceasta eroare poate sa apara din urmatoarele motive:
– virusare. Unitatile usb sunt portale si se pot virusa foarte usor. Pentru ca sunt conectate la mai multe echipamente sunt mai susceptibile de a se deteriora sau de a se infecta cu virusi. De fiecare data cand conectati un stick USB in portul USB al unui laptop care nu este protejat de antivirus, unitatea USB se poate virusa.

– dispozitivele de stocare au sectoare defecte (bad-uri). Dispozitivele de stocare sunt prevazute cu sectoare mici pentru stocarea datelor. Fisierele stocate pe unitatea hard disk sau USB ocupa de obicei sectoare discontinue. Sectoarele defecte se refera la sectoarele care nu mai pot fi citite sau scrise. Ele pot afecta operatiunea de formatare si de recuperare a fisierelor. Exista numeroase cauze pentru care apar sectoarele defecte – calitatea proasta a echipamentului, defragmentare excesiva, deconectarea directa a stickului USB in timp ce functioneaza etc.

– defectarea dispozitivului de stocare. Laptopul nu va putea sa formateze dispozitivul daca nu-l poate utiliza – daca sunt chipuri sau placi de circuite afecate. Acesta s-ar putea repara, dar reparatia ar costa mai mult decat achizitia unui dispozitiv nou.

– discul este protejat la scriere. Cand USB-ul se conectea la laptopul, incepeti sa copiati documente, apoi apare mesajul “The disk is write protected. Remove the write protection or use another disk.” Pentru ca formatarea este un fel de operatiune de scriere, trebuie sa eliminati protectia inainte de a incepe formatarea.

Pentru probleme soft dar si hard, va asteptam in service laptop sector 4, sediul OnLaptop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *