Sfaturi de întreținere pentru cureaua de combină și lanțul agricol pentru sezonul recoltării

Când trebuie să te ocupi de cereale, primul lucru de care vrei să te asiguri este că ai echipamentul potrivit pentru a-ți maximiza randamentul. Producătorul Gates te ajută cu o gamă largă de combine și curele de combine pentru a duce această sarcină la bun sfârșit.

Poți alege din mai multe hedere de combină, care oferă flexibilitate pentru toate tipurile de recolte și capacități specializate pentru orice tip de teren. Cu toate acestea, secretul unei durate mai lungi de viață constă în întreținerea adecvată a combinei și curelei de combină. Folosirea curelelor agricole care sunt în stare bună de funcționare îți garantează că utilajul tău își va îndeplini bine sarcina la momentul recoltării. 

Să aflăm mai jos care sunt modalitățile prin care îți poți întreține combina astfel încât să-ți maximizezi durata de viață pe teren.

–        Înainte de începerea sezonului, verifică tensiunea și uzura curelelor de combină. Făcând acest lucru, poți evita mai târziu perioadele de nefuncționare din timpul sezonului.

–        În timp ce verifici tensiunea curelei de combină, caută orice urme de uzură excesivă. Crăpăturile sau firele expuse pot fi un indiciu de uzură a curelei și poate fi necesară înlocuirea acesteia.

–        Verifică dacă ți s-au lungit lanțurile. Dacă un lanț agricol s-a lungit cu peste trei procente, acesta ar trebui înlocuit înainte de folosirea utilajului.

–        Păstrează lanțurile lubrifiate. Cel mai bun moment pentru lubrifierea lanțului agricol este la sfârșitul zilei, când acesta încă este cald; astfel, te asiguri că lubrifiantul are cea mai bună ocazie de a penetra știfturile și rolele.

–        După ce ai terminat de folosit combina pentru sezon, eliberează tensiunea curelei cu ajutorul unui dispozitiv de întindere.

–        Programează-ți o inspecție după terminarea sezonului la dealerul local de unde ai achiziționat echipamentul. Aici vei primi mai multe informații despre cum să-ți întreții utilajele astfel încât să reziste mai mult timp.

Curelele de combină de la Gates sunt fabricate într-un mod unic, fiind special concepute pentru a rezista uzurii în timp. Stratul superior al curelei este secțiunea de tensiune care se întinde pe măsură ce cureaua se mulează în jurul roții de transmisie. Secțiunea centrală este cea mai rezistentă, de unde vine și forța curelei, iar fibrele perfect aliniate îi conferă longevitate. În cele din urmă, stratul inferior se comprimă în jurul roții.

Deși multe curele din comerț arată asemănător cu cele de la Gates, diferența cea mai evidentă se poate observa în interiorul acestora.

Pentru informații despre curele de combine și lanțuri agricole sau alte piese pentru utilaje agricole, nu ezita să apelezi la specialiștii de la Leco sau să ne contactezi la magazinul Leco!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *