Sfaturi pentru îngrijirea unghiilor

Tu cum ai grijă de unghiile tale? Știai că acestea se aseamănă cu o carte de vizită? Așadar, e foarte important să ai tot timpul mâinile îngrijite, unghiile curate și cât mai aranjate. Indiferent că preferi manichiura clasică sau că ești adepta unghiilor deosebit de lungi și cu modele interesante, este esențial să urmezi câțiva pași pentru îngrijirea corespunzătoare a acestora. 

În primul rând, trebuie să ai la dispoziție un kit unghii cu ajutorul căruia să poți să parcurgi etapele de bază în îngrijirea acestora: curățare, dezinfectare, stabilirea unei forme și, în final, stilizare. 

Cum arată unghiile sănătoase?

Înainte de a începe orice ritual de îngrijire este important să îți observi unghiile. Astfel, îți vei da seama dacă ele au un aspect puternic și sănătos sau, din contră, dacă există zone de culoare neobișnuită, adâncituri sau colțuri. Multe afecțiuni ale unghiilor pot să fie depistate în acest fel și pot să fie tratate la timp. 

Unghiile sănătoase, în mod normal, nu au denivelări, nu au pete albe sau de altă culoare și sunt rezistente, adică nu se rup foarte ușor. Atunci când observi că unghiile sunt mult prea casante și mai fragile decât este cazul, apelează la un specialist care să îți recomande produse de îngrijire corespunzătoare.

Utilizarea kitului pentru unghii

Într-un kit de bază pentru unghii vei găsi instrumentele de care ai nevoie pentru a-ți face manichiura de la început și până la sfârșit. Într-o astfel de trusă o să descoperi forfecuță, pile manuale și pilă electrică, bețișoare pentru cuticule. Atunci când avansezi și începi să îți dorești o manichiură mai complicată, poți să treci la lampa cu UV și la geluri colorate, precum și la accesorii care să te ajute să îți stilizezi unghiile. 

O etapă foarte importantă în îngrijirea unghiilor o reprezintă dezinfectarea instrumentarului, așa că nu sări peste aceasta. Ai nevoie de produse specifice, care se găsesc împreună cu trusa de bază. Odată ce toate instrumentele sunt dezinfectate, vei putea să începi ritualul relaxant de îngrijire a manichiurii. 

Momentul în care îți faci manichiura trebuie să fie unul cât mai relaxant. Așadar, dacă ai un kit pentru unghii acasă, nici măcar nu mai este nevoie să apelezi la un salon, ci este suficient să îți faci puțin timp pentru tine și să te bucuri de un ritual complet de îngrijire, fără costuri în plus. Începe să înveți cum să folosești instrumentele și în scurt timp vei reuși să creezi stiluri unice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *