Sfaturi utile daca apelezi la o companie de inchirieri masini pe timp de iarna

Iarna a pus stapanire pe intreaga tara, de cateva zile ninge continuu, iar temperaturile au ajuns in unele zone la -10 sau chiar -20 de grade, mult sub minima obisnuita pentru sfarsitul lunii februarie. Daca apelezi la o companie care ofera servicii de inchirieri masini in aceasta perioada, trebuie sa fii mai atent decat de obicei la unele aspecte care tin de autoturism si de siguranta ta, a pasagerilor tai si a celorlalti participanti la trafic.

1. Curatarea autoturismului companiei de inchirieri masini

Inainte de a scoate din parcare autoturismul companiei de inchirieri masini, trebuie sa cureti geamurile si oglinzile retrovizoare de zapada si gheata. Este recomandat sa folosesti spray-uri anti-inghet si raclete cu un plastic mai moale. Atentie insa la stergatoare: daca utilizezi racleta pentru a indeparta gheata de pe ele, poti deteriora cauciucul. In cazul in care nu poti deschide portiera din cauza apei inghetate intre caroserie si rama usii, nu trage foarte tare de manere, ci incearca sa cureti gheata din santuri. In aceasta etapa trebuie sa deszapezesti si locul de parcare, cu ajutorul unei lopeti de zapada. Multi oameni tind sa evite spalatoriile pe timpul iernii, insa acest lucru nu este indicat: spalarea caroseriei la intervale regulate scade riscul ca aceasta sa fie afectata de sarea extrem de coroziva de pe drumuri sau alte substante.

2. Dotarile autoturismului companiei de inchirieri masini

FocusRent, companie de inchirieri masini cu o experienta de peste 10 ani pe aceasta piata extrem de competitiva, doteaza toate autoturismele sale cu anvelope de sezon. Cauciucurile de iarna au o compozitie care le permite sa reziste la temperaturile joase, dar si un model al benzii de rulare care asigura o aderenta mai puternica. Cu toate acestea, in cazul in care drumurile sunt pline de zapada sau gheata, este indicata montarea lanturilor pe rotile puntii motoare. Daca autoturismul pe care il alegi din oferta companiei de inchirieri masini este unul 4×4, va fi necesara montarea lanturilor pe toate cele patru roti.

3. Rularea pe timp de iarna

Dupa ce autoturismul companiei de inchirieri masini a fost curatat si dotat corespunzator, se recomanda plecarea cat mai rapida de pe loc. Daca motorul este tinut la ralanti, cu aerul conditionat sau instalatia de incalzire pornita, consumul si poluarea cresc. Pe de alta parte, daca pleci mai repede la drum, regimul termic va creste mai repede, iar consumul, emisiile si uzura motorului vor fi mai reduse.

In ceea ce priveste condusul autoturismului companiei de inchirieri masini pe drumurile publice, se recomanda mentinerea vitezei sub limitele legale si pastrarea unei distante mai mari decat in mod obisnuit fata de autovehiculele din fata. Aceste masuri de precautie iti vor permite sa eviti accidentele ca urmare a neadaptarii la conditiile de iarna. In ceea ce priveste franarea, aceasta nu trebuie facuta brusc, ci printr-o succesiune de franari mai line. De asemenea, curbele sau virajele foarte stranse trebuie abordate cu precautie, in special in conditiile unui drum acoperit de polei.

Un alt aspect foarte important il reprezinta iluminarea masinii pe timp de iarna. Farurile trebuie curatate de zapada la intervale regulate de timp, iar folosirea proiectoarelor de ceata este recomandata, in cazul in care autoturismul companiei de inchirieri masini are o asemenea dotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *