Sfaturi utile pentru a gasi un avocat potrivit situatiei tale

Alegerea unui avocat poate parea descurajatoare, daca nu ati facut acest lucru inainte. Urmatoarele sunt cateva intrebari utile pentru a te ghida catre alegerea unui avocat potrivit situatiei tale, dar si bugetului de care dispui.

Pot intalni cu un avocat inainte de a decide sa-l angajez?

Un avocat se va intalni, de obicei, cu tine pentru scurt timp sau va vorbi cu tine prin telefon, astfel incat voi doi puteti face cunostinta. Aceasta intalnire este o sansa de a vorbi cu avocatul mai detaliat, inainte de a lua o decizie finala de angajare. In multe cazuri, nu exista nici o taxa perceputa pentru o consultare initiala. Intra aici si gaseste avocatul de care ai nevoie.

Cu toate acestea, pentru a fi in siguranta, intrebati despre taxe inainte de a crea prima intalnire. In timpul acestei intalniri, puteti decide daca doriti sa angajati acel avocat sau nu. Multi oameni se simt nervosi sau intimidati atunci cand se intalnesc cu avocati, dar aminteste-ti ca tu esti cel care face angajarea.

Ce fel de intrebari ar trebui sa ii adresez unui avocat?

Intrebati despre experienta si domeniile de practica de avocat. Cat timp a fost avocat in aceasta arie a legii? Ce fel de probleme juridice a intampinat cel mai des? Sunt majoritatea clientilor persoane fizice sau juridice?

M-am intalnit cu un avocat care m-a trimis la un alt avocat. Ar trebui sa fiu suparat?

Probabil ca nu. Ocazional, un avocat va sugera ca altcineva in aceeasi firma sau un avocat extern sa se ocupe de problema ta. Poate ca avocatul original este prea ocupat pentru a da cazul dumneavoastra atentia deplina pe care o merita. Poate ca problema necesita o alta expertiza a lui. Cu toate acestea, cele mai multe recomandari apar pentru un motiv bun. Nu ezitati sa solicitati o intalnire cu noul avocat pentru a va asigura ca totul este in regula din toate punctele de vedere. Poti afla mai multe informatii despre avocatul de care ai nevoie, accesand https://www.pinkgirl.ro.

Cand ma intalnesc prima data cu avocatul meu potential, ar trebui sa intreb despre posibilul rezultat al cazului?

Cu siguranta, dar feriti-va de orice avocat care garanteaza o victorie in instanta. Amintiti-va ca exista cel putin doua parti pentru fiecare problema legala si ca multi factori pot afecta rezolutia. Cere opinia avocatului in ceea ce priveste punctele forte si punctele slabe ale cazului tau. Nu intreba direct de rezultat. Discutati cat mai detaliat posibil de acest caz si de care sunt sansele unui castig de cauza.

Ar trebui sa intervievez mai multi avocati inainte de a alege unul?

Da. Decizia dvs. va fi mai informata daca luati in considerare mai multi avocati. Chiar daca credeti ca veti fi multumit cu primul avocat, te vei simti mai bine cu alegerea ta daca vorbesti cu mai multi avocati. Fa un research amanuntit si creeaza o lista de cativa avocati cu care sa te intalnesti la o prima discutie. Apoi, dupa ce ai mers la toate intalnirile, ia o decizie in functie de avocatul care ti s-a parut cel mai pregatit si mai de incredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *