Siguranta in masinuta electrica pentru copii. Lucruri pe care trebuie sa le stii

Atunci cand ii cumperi copilului tau o masinuta electrica, o faci cu scopul de a ii oferi momente pline de distractie si de relaxare in aer liber. Siguranta este, insa, pe primul plan. Tocmai de aceea, este bine sa te asiguri ca masinuta pe care o cumperi este cat se poate de sigura pentru prichindelul tau si de asemenea, ca orice iesire la plimbare tine cont de o serie de reguli.

Cum te asiguri ca la orice plimbare, copilul este in siguranta?

Un prim pas este acela de a cumpara o masinuta de buna calitate. Asigura-te ca este construita cat mai bine, este robusta si are toate elementele de siguranta necesare: piese care nu au colturi ascutite, in asa fel incat copilul sa nu se poata lovi, scaune cat mai confortabile, centuri de siguranta si o structura care sa nu permita dezechilibrul. Este bine sa analizezi si rotile. De regula, rotile cu cauciucuri sunt mai confortabile si mai sigure decat cele din plastic.

Daca soferul este foarte mic, nu neglija telecomanda. Multe masinute electrice pentru copii sunt dotate cu telecomanda care sta mereu in buzunarul parintelui si ii permite acestuia sa controleze cu usurinta masina.

De asemenea, nu trebuie sa neglijezi micile lectii pe care i le oferi copilului privind reflexele pe care trebuie sa le aiba si modul in care trebuie sa conduca. Chiar si atunci cand se va plimba prin parc, trebuie sa respecte o serie de masuri de siguranta.

Atunci cand iesi la plimbare cu cel mic, stai mereu cu ochii pe el, in asa fel incat sa poti lua atitutine in momentul in care apare o problema. Nu trebuie, insa, sa fii mereu incordat. De cele mai multe, nu exista pericole, mai ales daca iti duci copilul in locuri sigure: locuri de joaca destinate celor mici, parcuri sau chiar propria curte.

Masinuta electrica poate sa fie o jucarie educativa si foarte interesanta. Atata vreme cat sunt respectate toate detaliile de siguranta, are toate sansele sa ii ofere copilului distractie maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *