Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura te ajuta sa ai mereu in casa aer curat

Nu-i asa ca si tie ti s-a intamplat sa simti ca in casa este un aer statut? Eu mereu patesc asta in timpul iernii, atunci cand nu prea mai deschid geamurile date fiind temperaturile de afara. Pe timp de vara, atunci cand folosesc foarte mult aerul conditionat, exista semne care imi arata ca umiditatea de aer din casa ajunge cote ridicate. Formandu-se un condens inevitabil, riscul de igrasie creste considerabil. Ei bine, asa am aflat si eu despre sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura. Trebuie sa recunosc ca pana la acel moment nu mai auzisem de ele si nici nu stiam cum functioneaza si cum ma pot ajuta pe mine!

            Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura – bune si vara, si iarna

Studiind mai mult despre aceste sisteme am aflat de sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura Uniflexplus, unul dintre sistemele cu cele mai multe recenzii pozitive. Acest sistem este comercializat de cei de la Termice.ro, un nume cu experienta pe aceasta piata. Avantajul cel mai mare al acestor sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura este cel al usurintei cu care poate fi montat. Uniflexplus este un sistem modern si inovativ de distribuire a ventilatiei pe conducte cu diametru mic. Aceste conducte pot fi conectate foarte usor printre ele, putand fi montate in orice fel de cladiri: de la simple apartamente si birouri pana la case si ansamble rezidentiale.

Dar haideti sa intelegem mai bine cum functioneaza defapt acest sistem. Trebuie sa va recunosc ca nici eu nu l-am inteles de la prima vedere. Practic, acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura extrage aerul viciat din casa prin intermediul grilelor de ventilatie, caldura acestuia transferandu-se in aerul din exterior. Mai apoi, aerul de afara este filtrat si bagat inapoi in casa. Asadar, vorbim despre doua fluxuri de aer care nu au contact intre ele, insa la care se transfera caldura de la unul la altul. Prin acest proces, apartamentul va beneficia de o aerisire permanenta si controlata fara a fi nevoie sa mai deschideti geamurile.

Studiind mai mult informatiile oferite de cei de la Termice.ro, am gasit si niste pompe de caldura, care mi se par extrem de interesante. Pompele de caldura sunt niste sisteme geotermale de climatizare, punandu-va la dispozitie energie la costuri minime si un grad de confort ridicat. Aceste sisteme au nevoie de o cantitate scazuta de energie electrica pentru a putea incalzi sau raci interiorul locuintei. Poti afla mai multe detalii chiar și despre boilere, puffere, panouri solare.

Sistemele geotermale pot fi de folos in cazul oricarui tip de cladire, indiferent de suprafata ei sau de sursa de incalzire de care dispune. In comparatie cu un sistem clasic, aceste pompe de caldura duc la niste costuri finale mult mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *