Slabeste intr-un mod sanatos! Alege bicicleta magnetica!

bicicleta_magnetica

Activitatile sportive aduc beneficii deosebite atat trupului, cat si mintii, iar printre acestea se numara arderea caloriilor si tesutului adipos, tonifierea sau dezvoltarea musculaturii, imbunatatirea sistemului cardiovascular si eliminarea stresului cotidian. Daca ai un obiectiv anume pentru care exersezi in fiecare zi, atunci va fi nevoie sa sustii antrenamentele pe bicicleta magnetica cu o dieta echilibrata si cu un stil de viata sanatos, care sa iti ofere perioade corespunzatoare de odihna.

Slabitul este poate cel mai des intalnit motiv pentru care alegem sa pedalam, astfel incat strategia castigatoare va trebui sa creeze, spun specialistii de la Sport-Mag.ro, un deficit de calorii (arderea zilnica a unui numar mai mare de calorii decat cel pe care il introducem in corp). Acest obiectiv ne va determina sa consumam alimente anume si, in general, portii mai mici.

Factorii genetici, calitatea somnului, nivelul de stres cu care te confrunti zilnic, starea generala de sanatate si eventualele tratamente medicamentoase administrate sunt numai cateva aspecte care pot influenta parcursul catre obiectivele sportive pe care ti le propui. Asadar, dieta si exercitiile vor avea o influenta limitata. Tocmai de aceea, programul de antrenamente pe bicicleta magnetica va trebui sa fie variat si solicitant, incluzand atat exercitii cardio, cat si antrenamente de forta pentru a atinge rezultatele catre care pedalezi.

De regula, arderea caloriilor este direct proportionala cu efortul depus, motiv pentru care in randurile de mai jos vei descoperi un program pe bicicleta magnetica conceput de un vestit antrenor de fitness din Statele Unite. Aceasta rutina este bazata pe monitorizarea ritmului cardiac pentru a te asigura ca “lucrezi” la intensitatea corespunzatoare obiectivului pe care l-ai ales.

Andrew Kalley, fondator al Kalley Fitness, personal trainer si antrenor de triatlon din New York, afirma cu incredere ca nu trebuie sa “iti dai duhul” in sala zilnic pentru a-ti perfectiona corpul. “Da, HIIT este un exemplu de antrenament eficace, insa nu trebuie realizat exclusiv”. Pentru arderea eficienta a grasimilor prin exercitii pe bicicleta magnetica, el recomanda combinarea intervalelor de intensitate cu exercitii moderate. “Este o ardere mai lenta si dureaza pana sa conditionam corpul sa arda acele grasimi”. Bineinteles, exercitiile trebuie realizate cu regularitate, astfel incat Kalley recomanda un minimum de 3 antrenamente cardio pe bicicleta magnetica in fiecare saptamana.

Antrenamentul propus
Pentru a profita de beneficiile acestui program de exercitii, vei avea nevoie de un dispozitiv de masurare a ritmului cardiac. Nu te ingrijora, insa: cele mai multe modele de bicicleta magnetica sunt prevazute cu senzori de puls in manere sau vin cu o banda de monitorizare a parametrilor cardiaci. Conform recomandarilor antrenorului american, programul de 3 zile de antrenament pe bicicleta magnetica accesibil inclusiv incepatorilor este compus din doua zile de antrenament sustinut (mentinerea ritmului cardiac la 60-70% din maximum timp de 45-90 de minute) plus o zi de efectuare a exercitiului descris mai jos (nu uita sa respecti perioadele de incalzire si, respectiv, revenire dupa efort).

Fiindca aceste antrenamente sunt concepute atat pentru incepatori, cat si pentru persoanele obisnuite cu efortul intens, gradul de rezistenta la pedalare la care trebuie sa setezi bicicleta magnetica depinde numai de conditia ta fizica actuala, fapt valabil si pentru viteza de pedalare necesara elevarii ritmului cardiac. Cu toate acestea, Kalley recomanda alegerea unei rezistente mari si a unui ritm moderat de pedalare ori folosirea unei rezistente moderat spre mare si a unei viteze crescute. Iata si etapele exercitiului propus:

  • 1 minut: pedaleaza la 76-85% din RCM (ritmul cardiac maxim)
  • 2 minute: recuperare pedaland la 60% din RCM
  • Repeta de 6 ori.

Daca ai realizat ca este momentul sa iti schimbi viata prin sport, alege modelul de bicicleta magnetica potrivit nevoilor si stilului tau din colectia deosebit de diversificata de aparate fitness si echipament sportiv oferita de Sport-Mag.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *