Soiuri de fructe pe care le poți planta în solar

Solarul nu trebuie să fie populat numai cu legume ci, poți să te bucuri și de fructe zemoase și gustoase, asta dacă te documentezi înainte și dacă înțelegi care sunt necesitățile soiurilor plantate, ca acestea să ajungă la maturitate. Chiar dacă este recomandat să plantezi numai soiuri locale, uneori poți să încerci și cu fructe care nu cresc în mod obișnuit în zona geografică în care te afli dar, desigur, asigurându-te că oferi plantelor exact ceea ce au nevoie. Unele fructe reacționează bine la condițiile din solar, chiar și fructe de pădure, așa că ai șansa să te bucuri de o recoltă delicioasă la finalul sezonului.

Cele mai populare fructe care își găsesc locul în solarii, precum și mediul propice pentru a crește, sunt:

  • Caisă
  • Lămâie
  • Struguri
  • Măr
  • Pepene
  • Nectarine
  • Piersică
  • Căpșună

Prima regulă atunci când plantezi fructe în solar este să te asiguri că soiul este unul rezistent, care are șanse mari să se dezvolte normal în condițiile date. De exemplu, atunci când vrei să prepari un gem de căpșuni cu fructe din producție proprie, plantează stoloni de căpșuni de calitate superioară, nu face rabat de la acest aspect. 

Asigură condiții pentru creșterea fructelor

Atât timp cât condițiile din solar sunt adaptate pentru a găzdui diverse soiuri de fructe, creșterea lor nu este un proces neapărat dificil. Evident, va trebui să ai o suprafață suficient de mare în solar pentru ca toți copacii să aibă loc, asta dacă te hotărăști să plantezi meri, pruni sau alte soiuri de fructe care cresc în copaci. De asemenea, ai nevoie de un sistem de încălzire pentru iarnă, orificii de ventilație pentru a permite aerului să circule, precum să iei în calcul și o metodă de polenizare a florilor copacilor.

Află fiecare detaliu despre plantele pe care urmează să le cultivi în solar și adaptează condițiile din interior la necesitățile acestora. Astfel, în cazul în care cultivi fructe care au nevoie de o cantitate mai mare de lumină, găsește acea suprafață din solar în care razele soarelui trec mai ușor prin folia de protecție sau optează pentru o plasa de umbrire cu densitate cât mai mică. Dacă, pe de altă parte, ai nevoie de mai multă umbră, plasa de umbrire trebuie să aibă o densitate mare care să nu permite razelor UV să ajungă la plante. 

Umiditatea este un alt element foarte important de care trebuie să ții cont atunci când plantezi fructe. Un sistem de irigare modern care utilizează tehnica prin picurare te va ajuta să menții solul suficient de umed pentru ca plantele să se hrănească din aceasta și pentru a primi cantitatea de apă necesară. În plus, acest sistem nu permite apei să se scurgă inutil la o adâncime prea mare în pământ, ci apa rămâne în apropierea rădăcinilor pentru ca acestea să își poată extrage necesarul. 

Atunci când vrei să plantezi fructe în solar, alege soiurile care îți plac și care se potrivesc condițiilor pe care le poți furniza, iar apoi îngrijește-le și bucură-te de o recoltă pe măsura așteptărilor, cu fructe foarte gustoase și 100% organice. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.