birouri de inchiriat

Spatii de birouri de inchiriat: intre eficienta si eficacitate! Iata cum faci alegerea corecta

Eficienta si eficacitatea sunt doua criterii pe care oricine se afla in cautarea unor spatii de birouri trebuie sa le aiba in vedere.

Eficienta si eficacitatea sunt doua concepte existente in sfera economica ce fac referire la modul in care o companie sau o organizatie foloseste resursele pe care le are pentru a-si desfasura activitatea intr-o maniera productiva. In cazul unor birouri de inchiriat, eficienta spatiului vizeaza functionalitatea si confortul spatiului de lucru, in timp ce eficacitatea sa vizeaza masura in care la un nivel mai inalt, obiectivele si nevoile reale ale companiei sunt asigurate.

Spre exemplu, un birou care iti ofera un grad ridicat de utilitate iti va usura organizarea si iti va oferi posibilitatea de a-ti desfasura activitatea intr-un cadru curat si relaxant. Cu toate acestea, un spatiu prea mare poate genera costuri suplimentare inutile, in timp ce unul prea mic poate fi insuficient pentru toti membrii echipei, ceea ce va reprezenta un factor de stres si va conduce la scaderea productivitatii.

Conceptul de eficacitate se reprezinta pe masura in care nevoile esentiale ale companiei sunt asigurate, fie ele bugetul companiei, flexibilitatea acesteia de crestere sau descrestere in timp, sau motivarea angajatilor sunt asigurate. In cazul unor spatii de birouri de inchiriat, alegerea unei locatii strategice este primordiala pentru eficacitate. Un spatiu de birou bine plasat poate atrage clienti si poate fi usor accesibil atat angajatilor, cat si partenerilor de afaceri.

Cum faci corect alegerea unor spatii de birouri?

birouri de inchiriat
birouri de inchiriat

Potrivit specialistilor din cadrul agentiei imobiliare Esop Consulting, atunci cand esti in cautarea unor birouri de inchiriat trebuie sa tii cont de acesti factori:

  • evaluarea spatiilor in baza unor date complete si comparabile – aceasta te va ajuta sa sa faci o alegere bazata pe argumente corecte si pertinente. Specialistii imobiliari atrag atentia asupra faptului ca unele proprietati pun la dispozitie numai informatii despre suprafata utila (zona utilizabila pentru pozitionarea posturilor de lucru, inclusiv oficiu, server si grupuri sanitare). Pe de alta parte, exista alte proprietati care pun la dispozitia chriasilor de la inceput si informatii despre suprafata inchiriabila (aceasta include, in plus fata de suprafata utila si spatiile comune aferente cladirii si etajului/spatiului respectiv), informatie mai completa pentru ca chiria pe metru patrat se aplica suprafetei inchiriabile, in cazul cladirilor de birouri;
  • analizarea termenilor contractuali principali si flexibilitatea acestora – in acest punct, trebuie sa analizezi daca proprietarul solicita o perioada contractuala ferma sau iti ofera posibilitatea de ajustare;
  • analiza eficienta a fiecarui spatiu de inchiriat in detaliu – aceasta analiza trebuie realizata nu doar raportat la suprafata, ci si la utilitate. Eficienta unui spatiu este oferita de un cumul de factori, nu doar de suprafata. Totodata, forma spatiului, numarul de fatade care asigura acces la lumina naturala, adancimea cladirii (distanta dintre doua fatade cu lumina naturala) sunt cateva detalii demne de luat in seama si care vor influenta eficienta si eficacitatea spatiilor de birouri de inchiriat alese.

Agentii din cadrul Esop Consulting considera si recomanda folosirea metodei de calcul ce implica compararea spatiilor in functie de chirie per post de lucru drept cea mai sigura modalitate de analiza. Potrivit acestei tehnici, se face un raport intre chiria totala, rezultata din multiplicarea chiriei / mp cu suprafata inchiriabila, si numarul de posturi de lucru posibil de acomodat in fiecare spatiu. Rezultatul poate conduce adesea la indicarea drept solutie optima pentru birouri de inchiriat a unei alte proprietati decat cea cu chiria / mp cea mai mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *