Spatiul tau verde poate fi imbunatatit cu plante Dracaena.

             

Dracaena este o planta de talie medie si este originara din Africa tropicala. Aceste plante Dracaena se pot cultiva destul de usor iar pozitia frunzelor in varful tulpinii te determina sa o denumesti “palmier de casa”. Este floarea perfecta atat pentru locuinta cat si pentru birouri.  Aceasta planta este una ideala pentru persoanele care iubesc natura dar care nu au timp sa o intretina. Floarea creste destul de greoi , numai 10 cm pe an dar se face instant remarcata pentru frunzele sale pestrite.

Daca vrei sa ai parte de plante Dracaena cat mai mult timp trebuie sa ai grija de urmatoarele detalii:

Pamantul – Dracaena are nevoie de un pamant permeabil  dupa cum urmeaza 2/3 turba si 1/3 nisip sau 2/3 pamant de flori pe baza de turba si 1/3 nisip.  Daca te vei folosi de unul dintre aceste substraturi planta se va dezvolta armonios.

Lumina nu este un aspect foarte important deoarece planta accepta si semiumbra spre deosebire de mult alte plante.

Apa este foarte importanta , planta trebuie udata cu regularitate, solul nu trebuie sub nicio forma sa se usuce. Este mai bine sa folosesti daca se poate apa la temperatura camerei. Mai poate fi utilizata si apa de ploaie. Trebuie sa eviti excesul de apa deoarece poate duce la putrezirea radacinii.

Temperatura optima in care aceasta planta se poate dezvolta este 10-12 grade Celsius iarna si vara intre 18-20 grade Celsius.

Inmultirea se face prin butasi din varful tulpinii sau din baza acesteia. Butasii trebuie sa fie taiati in fragmente de 10 cm.

Taierea pentelor Dracaena se face atunci cand aceastea au ajuns prea mari pentru modelare formei. Aceasta trebuie facuta primavara.

Fertilizarea se face doar cu ajutorul ingrasamintelor de frunze.  Acestea se folosesc o data la doua luni in perioada februarie – octombrie.

Insectele daunatoare sunt specii de afide – paduchi mici in diferite culori sau acarieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *